^ Vissza Fel

Karácsonyi vásár Székelyhídon

Részt vettem a székelyhídi karácsonyi vásáron. A közösségi média tele van a különböző városokból érkező beszámolókkal, amelyek gyönyörű karácsony előtti díszítéseket mutatnak. Mivel éppen Székelyhídon voltam, úgy döntöttem, hogy sétálok egyet, és megnézem ezeket a csodákat. Ma nem lesz sok olvasnivaló, inkább nézelődés.

Termálfürdő Hegyközszentmiklóson

Hegyközszentmiklós Székelyhíd város egyik települése Romániában, Bihar megyében. A falu meglehetősen közel fekszik a magyar határhoz, ami a külföldieket is arra ösztönözheti, hogy felkeressék ezt a helyet. Hegyközszentmiklós a termálfürdőjéről híres. Bihar-vidék rendelkezik a legtöbb termálfürdővel Romániában, és ezek a turisták kedvelt célpontjai.

„Székelyhídra jönni igazán jó döntés volt”

Jó napot mindenkinek! A nevem Tristan, a franciaországi Douarnenez-ből érkeztem, hogy megtaláljam és egybegyűjtsem mindazt a szépséget és kincset, amit az Érmellék tartogat, és hogy megosszam ezeket veletek, a követőinkkel az általam szervezett eseményeken keresztül. Remélem élvezni fogjátok!
Huszonegy éves vagyok, és épp szünetet tartok a tanulmányaiban, hogy lássak egy kicsit a világból az eddig megszokotton kívül is, hogy új dolgokat, új nyelvet tanulhassak. Rég ki akartam magam próbálni külföldön, és egyszer csak jött a lehetőség, hogy az Ér Hangja Egyesületnél dolgozhassak. Ez a projekt számomra igazán izgalmas, így sok motivációt ad arra, hogy mindent megtegyek benne, amit csak tőlem telik.
Székelyhídra jönni igazán jó választás volt. Az lehet bárki benyomása, hogy egyszerre két különböző országban utazik és két különböző kultúrával ismerkedik meg egy időben, mert a magyar kultúra nagyon erősen érezhető Románia ezen részén!

A Stubenberg-kastély Székelyhíd leglátogatottabb turisztikai látványossága

Székelyhíd városa nemcsak természetével, hanem műemlékeivel is vonzza az embereket, amelyek közül a leghíresebb a Stubenberg-kastély, amely a város központjában található.

A Stubenberg-kastély Székelyhíd leglátogatottabb turisztikai és történelmi műemléke. A kastély építése a 18. század végén kezdődött, és a 19. század elejére fejeződött be. Székelyhíd központjában megfelelően jelzik egy táblával, amely tájékoztatást ad arról, hogyan lehet eljutni a várhoz, így a turisták felfedezik ennek a látványosságnak a létezését. A várat a régi építészeti stílusok szerint építették, az adott kornak megfelelően. A főhomlokzaton buborékíves, egyenes záródású ablakok vannak, a felső részen színezett felülettel. A kastély egyemeletes épület, az udvar felőli oldalon boltíves folyosóval. A főhomlokzaton elhelyezkedő központi korpusz felett boltíves tetőszerkezet található.

Borospincék utcája Székelyhídon

Székelyhíd városában van egy utca, ahol a borászok pincéi vannak. Ez egy vonzó hely a borkedvelő turisták számára. Október 18-án lehetőségünk volt belépni egy ilyen pincébe, és interjút készíteni egy helyi eladóval. Az eladó mesélt nekünk a város bortermelésének történetéről.

Felfedezni Romániát!

Helló. A nevem Anna, és lengyel önkéntes vagyok. Októberben érkeztem Székelyhídra, ahol több hónapig fogok tartózkodni. Az Európai Szolidaritási Testület projektnek köszönhetően próbálhattam meg az Ér Hangja Egyesületnél dolgozni.

A Muppet Show bemutatása a helyi kultúra népszerűsítéseként

Részt vettem a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulat által bemutatott Muppet Show előadáson (kb. 40 km-re Székelyhídtóll). Erre az eseményre október 12-én került sor a székelyhídi színházban.

Az eredeti Muppet Show egy Jim Henson által készített vígjátéksorozat, amelyben a Muppetek szerepelnek. A sorozat két pilot epizódként készült, amelyet Henson 1974-ben, illetve 1975-ben készített az ABC számára.
A Muppet Show varietéműsor formájában került bemutatásra, visszatérő vázlatokkal és zenés számokkal, amelyeket a színfalak mögött és a helyszín más területein játszódó cselekményszálak váltanak fel.

“Igazán üdvözölve érzed magad”

Sziasztok! A nevem Mariana és 23 éves vagyok, egy frissen végzett a Portói Egyetem Neveléstudományi szakáról, a Pszichológiai és Neveléstudományi Karról. Coimbrában születtem, de az utolsó éveket a tanulmányaim miatt Portóban töltöttem.

Életem legjobb pillanatában jött el az alkalom, hogy önkéntes lehessek Székelyhídon az Ér Hangja Egyesülettel. A városfejlesztés a média eszközeivel ötletére alapuló projekt nagyon érdekel, és remélem, hogy megértem egy olyan egyesület működésének logisztikáját is közben, mint az Ér Hangja, és, hogy mit jelent ezt működtetni.

Eddig Székelyhíd egy szép élmény, az emberek rendkívül kedvesek, és igazán üdvözölve érzed magad, még akkor is, ha van egy nyelvi határ.

Mindig is lenyűgözött Kelet-Európa és a Balkán térsége, így ez olyan, mint egy valóra vált álom, itt dolgozni és tanulni minden nap ezen a gyönyörű helyen.

„Az emberek mindenhol nagyon hasonlóak”

Sziasztok! Pepe Guerrero vagyok, örülök, hogy találkozhatunk! A spanyolországi Sevillából érkeztem augusztus elején Székelyhídra. Négy hónapig leszek itt, és népszerűsítem ennek a Nyugat -Romániában elrejtett drágakőnek a csodálatos turisztikai látványosságait!

Épp 23 éves vagyok, idén végeztem a Sevilla Egyetem turizmus szakán, de szerettem volna többet tanulni egy másik területen. Ezért vagyok itt, hogy egyre többet megtudjak a videók készítéséről és szerkesztéséről. Továbbá, hosszú utazás nélküli időszak után ez volt a tökéletes lehetőség arra, hogy kimozduljak és felfedezzek egy egyedülálló úti célt, amelyet korábban nem hiszem, hogy meglátogattam volna.

Az utazás és a különböző országokban való tartózkodás segít megérteni, hogy az emberek mindenhol nagyon hasonlóak, még a világ egymástól ilyen távoli helyein is. Inkább arra kell összpontosítanunk, ami közös bennünk, mintsem abban, hogy miben különbözünk!