^ Vissza Fel

“Igazán üdvözölve érzed magad”

Sziasztok! A nevem Mariana és 23 éves vagyok, egy frissen végzett a Portói Egyetem Neveléstudományi szakáról, a Pszichológiai és Neveléstudományi Karról. Coimbrában születtem, de az utolsó éveket a tanulmányaim miatt Portóban töltöttem.

Életem legjobb pillanatában jött el az alkalom, hogy önkéntes lehessek Székelyhídon az Ér Hangja Egyesülettel. A városfejlesztés a média eszközeivel ötletére alapuló projekt nagyon érdekel, és remélem, hogy megértem egy olyan egyesület működésének logisztikáját is közben, mint az Ér Hangja, és, hogy mit jelent ezt működtetni.

Eddig Székelyhíd egy szép élmény, az emberek rendkívül kedvesek, és igazán üdvözölve érzed magad, még akkor is, ha van egy nyelvi határ.

Mindig is lenyűgözött Kelet-Európa és a Balkán térsége, így ez olyan, mint egy valóra vált álom, itt dolgozni és tanulni minden nap ezen a gyönyörű helyen.

“Az emberek mindenhol nagyon hasonlóak”

Sziasztok! Pepe Guerrero vagyok, örülök, hogy találkozhatunk! A spanyolországi Sevillából érkeztem augusztus elején Székelyhídra. Négy hónapig leszek itt, és népszerűsítem ennek a Nyugat -Romániában elrejtett drágakőnek a csodálatos turisztikai látványosságait!

Épp 23 éves vagyok, idén végeztem a Sevilla Egyetem turizmus szakán, de szerettem volna többet tanulni egy másik területen. Ezért vagyok itt, hogy egyre többet megtudjak a videók készítéséről és szerkesztéséről. Továbbá, hosszú utazás nélküli időszak után ez volt a tökéletes lehetőség arra, hogy kimozduljak és felfedezzek egy egyedülálló úti célt, amelyet korábban nem hiszem, hogy meglátogattam volna.

Az utazás és a különböző országokban való tartózkodás segít megérteni, hogy az emberek mindenhol nagyon hasonlóak, még a világ egymástól ilyen távoli helyein is. Inkább arra kell összpontosítanunk, ami közös bennünk, mintsem abban, hogy miben különbözünk!

“Minél többet tanulni”

Üdv mindenkinek! A nevem Javier Teruel Mirón, 27 éves vagyok, és nagyon boldog, hogy itt lehetek Székelyhídon! Spanyolországból származom, és négy hónapig dolgozom az Ér Hangja Egyesülettel egy Európai Szolidaritási Testület projektben. Egy különleges podcast sorozatot készítek, amely székelyhíd és az Érmellék környékéről szól.

Újságírást tanultam, és szeretem a rádiózást, ezért nagyon boldog vagyok, hogy itt azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek. Szeretek emberekkel találkozni, új országokat és kultúrákat megismerni, valamint utazgatni, és azt gondolom, hogy ezek a tapasztalatok engem, mint újságírót arra késztetnek, hogy felnőjek, másrészt, mint személy, lehetővé teszik számomra, hogy megnyissam az elmémet, és új perspektívákat ismerjek meg. Tehát úgy újságíróként mint személyként nagyon gazdagítanak.

Önkéntesként szeretnék minél többet megtanulni, és szeretnék hozzájárulni a turizmus népszerűsítéséhez ebben a látványos térségben. Remélem, annyira élvezni fogjátok a munkámat, mint én, és hogy tetszik majd! Örülök, hogy találkoztunk és találkozunk!!