Az Ér hangja Egyesület szervezéséében, december 9-11 között lezajlott az első alkalommal megrendezett Adventi érmelléki fonó elnevezésű rendezvény, amelyen székelyhídi és a környező települések (Érolaszi, Nagykágya, Csokaly, Hegyközszentmiklós, Érköbölkút) fiataljai vettek részt.

A rendezvény fő célja a fiatalok közösségi szellemének fejlesztése, nemzeti öntudatának erősítése és néphagyományokkal való megsimertetése volt, ami a három napos rendezvény keretein belül sikeresen megvalósult. Rengeteg kézműves műhely munkájában vettek részt közösen: csuhé feldolgozás, szalmadísz készítés, fafaragás, mézeskalács díszítés, csiga tészta készítés, a szünetekben pedig népdalokat tanultak .

A közös munka során erősödött a közösségi szellemük, a népi hagyományos mesterségek megfigyelése által erősödött a nemzeti öntudatuk és bővült a tudástáruk. A tevékenységek a „próbáld ki magad” elven alapultak, így a fiatalok nemcsak megfigyelték, hanem aktívan bekapcsolódtak a készítési folyamatokba, ezáltal is fejlesztve kreativitásukat és ügyességüket. A projekt közösségi igényekre is válaszolt, hiszen nélkülözhetetlen a régi értékek továbbadása a jövő generációk számára. Az elkészült termékeket a székelyhídi gyerekotthon lakóinak ajándékozták a szervezők.

A programba hátrányos helyzetű fiatalokat is bevontak a szervezők, akik olyan kézművességi és népművészeti gyakorlati tudást szereztek, melyet a jövőben is hasznosítani tudnak majd.

A program közvetlen érintettei azok a fiatalok voltak akik részt vettek a tevékenységeken, ezáltal pedig fejlesztették különböző készségeiket. A projekt közvetett érintettjei a gyermekotthon lakói voltak, akik számára ajándékoztuk az itt készült tárgyakat, ill. a nagyközönség, akiket a különböző média megjelenések és reklámanyagok révén tettünk fogékonnyá a projekt által érintett tematikák iránt, azaz a kulturális értékek megőrzése és a társadalmi kohézió iránt.