^ Vissza Fel

Az emberi jogokért kampányoltak Portugáliában

Az alapvető emberi jogokról tudhatott meg többet az az ötfős résztvevői csapat, amely március 20–29. között a portugáliai Coimbra városában képviselhette Romániát egy Erasmus+ ifjúsági csereprogramon.

“Nemzetközi estek, fesztivál a főtéren, és számos workshop volt a programkínálatban!”

Tapasztalatcsere a hatékonyabb bevonásért

Nemzetközi találkozón vettek részt három ország képviselői Székelyhídon egy Erasmus+ projekt keretében. Az Ér Hangja Egyesület épp csak felocsúdott a Szolidaritási Testület programjában önkénteskedő fiatalok hazatéréséből, máris következett egy újabb esemény, amelynek a Ér Hangja stúdió adott helyet, s amely résztvevői ezúttal felnőttek voltak.

Az álhírekkel ismerkedtek Dániában

„Igaz vagy hamis? Te meg tudod mondani a különbséget?” – ez volt a címe annak az Erasmus+ ifjúsági csereprogramnak, amely Dániában zajlott november derekán. Az Ér Hangja Egyesület öt romániai fiatalt küldött el Pindstrup falucskába, hogy más dán, lengyel, magyar, spanyol és portugál fiatalokkal együtt az álhírekről szerezzenek új ismereteket.

A videójátékoknak bizony vannak pozitív hatásai!

Leküzdeni a videójátékokkal és az ezeket játszó emberekkel szembeni rossz előítéleteket; tudatosítani azokat a készségeket és képességeket, amelyeket a videójátékozás fejleszteni tud; felfedezni, hogyan működhetnek a videójátékok edukációs eszközökként egy inkluzív, befogadó közösség létrehozásában? Többek között ezek voltak a fő céljai annak a csereprogramnak, amely augusztusban a csodás Morairában, Spanyolországban zajlott, és…

Ifjúsági csere Dániában!

Az Ér Hangja Egyesület öt, 16-25 év közötti fiatalt keres, hogy elküldhesse őket egy Erasmus Plus ifjúsági cserére Dániába, ahol az álhírekről, azok kiszűréséről tudhatnak meg többet. Az időpont: 2021. nov. 15-24. – utazási napokkal együtt. A program helyszíne  Pindstrup, Dánia. Az útiköltség, szállás és étkezés biztosítva a szervezők és a projekt által. Jelentkezési díj nincsen, a jelentkezési határidő: november 5-e. A szervező egyesület: a dán Passion Udflugt Aarhusból. A csereprogramon megismerkedhetsz még dániai, magyarországi, lengyel, portugál és spanyol fiatalokkal. Jelentkezz hát az erhangja1@gmail.com e-mailcímen egy motivációs levél elküldésével.

Ifjúsági csere Spanyolországban!

Az Ér Hangja Egyesület hat, 18-30 év közötti fiatalt keres, hogy elküldhesse őket egy Erasmus Plus ifjúsági cserére Spanyolországba, ahol a videójátékokról és azok pozitív hatásairól tudhatnak meg többet. Az időpont: 2021. aug. 22-29. – utazási napokkal együtt, a helyszín: Spanyolország, Moraira. Az útiköltség, szállás és étkezés biztosítva van. Jelentkezési díj nincsen, a jelentkezési határidő: július 10. A szervező egyesület: a valenciai Amics. Partnerországok: Görögország, Portugália, Spanyolország. Jelentkezni az erhangja1@gmail.com e-mailcímre lehet, egy motivációs levél elküldésével.

Új év, újabb ifjúsági lehetőségek

Kitárulnak a nemzetközi ajtók az újat megismerni vágyó érmelléki fiatalok előtt

Már jelentkeztünk összefoglalóval az Ér Hangja Egyesület nemzetközi ifjúsági programjairól (a havilap tavaly októberi hasábjain), ám ahogy ott megírtuk, van folytatás. Tavaly fiataljaink Norvégia, Litvánia, Spanyolország levegőjébe szagolhattak bele, míg mások pontosan Székelyhídra voltak kíváncsiak az egyesületen keresztül. Alig ért haza mindenki, már itt is volt a 2020-as év, amelynek nemzetközi eseményei rögtön januárban kezdetüket vették.

Ifjúsági csere az önkénteskedésről

Idén ősszel házhoz jön egy Erasmus+ ifjúsági csere a székelyhídi fiatalok számára! Az Ér Hangja Egyesület ezúttal az ÖNKÉNTESKEDÉSRŐL ad át tudnivalókat a HÉTNAPOS program ideje alatt, NEM FORMÁLIS eszközök és facilitátorok segítségével, 2019. szeptember 8-14. között.
Olvasd tovább a részletekért! 🙂

YOUth CAN!, ifjúsági csere Litvániában

Érdekel mit jelent aktív állampolgárnak lenni? Gondolnád, hogy ehhez kell a szónoki, a kreatív, és még a csapatmunka készséged is? Ezeket most mind élesben megismerheted és fejlesztheted, Litvániában, egy Erasmus Plusz ifjúsági cserén! Részletekért olvass tovább!

Közös értékek, közös kihívások, közös EUrópai jövő

Testvértelepülési találkozót szervezünk Székelyhídon 2019. június 14 – 16 között. A rendezvény célja, hogy összegyűjtse a romániai, magyarországi, szlovákiai és szerbiai közösségeket, hogy megismerkedjenek az Európai Unió történelmével, működésével és egyéb részleteivel. A résztvevők a program során megvitatják az EU-t érintő aktuális kérdéseket, mint például a menekültválság, a Brexit, az euroszkepticizmus és az eurofóbia, közösen igyekezve megoldást találni ezekre. A delegációk lehetőségeket keresnek arra vonatkozóan, hogy hogyan vehetnek részt aktív polgárokként közösségeik és az európai közösség életében, mint például önkéntesség, adományozás, szavazás, petíciók megvalósítása révén. Ezen programok során fejlesztjük a résztvevők empatikus érzékenységét és szolidaritását.