A Zöld Percek – oktató rövidfilm elnevezésű projekt a végéhez ért. A kisfilm az Ér Hangja Egyesület online tv csatornáján, a közösségi oldalain és YouTube-on is megjelent.

Munkatársaink és önkénteseink első sorban kutatásokat végeztek az országunkban érvényes, szelektív hulladékgyűjtési törvények megismerése érdekében, majd a helyi önkormányzat és köztisztasági vállalat szakértőit is megkérdeztük azért, hogy a rövidfilm hivatalos és helyes tudnivalókat mutasson be. Az információk begyűjtéséhez hozzájárult az AVE és az EcoBihor cégek is.


Ez a 6:50 perces kisfilm, a Székelyhídi lakosok számára készült, a forgatáson pedig a helyi önkéntesek segítettek a rövidfilm elkészítésében.

A rövidfilm elkészítésének célja az, hogy az emberek felfigyeljenek és megértsék miért is fontos a szelektív hulladékgyűjtés, a videóban megjelent ismeretek pedig abban segítik a lakosságot, hogy helyesen járjanak el amikor a szemetünkről esik szó.

A film elkészítése sok kérdést válaszolt meg a témával kapcsolatban. A helyiek valós tudnivalókat kaptak a rövidfilm által, például arról, hogy mekkora hatással van a szelektív hulladékgyűjtés a környezetünkre, így arra sarkallva a nézőket, hogy igazítsanak hozzáállásukon a témát illetően.

A kisfilm remélt hatása szerint a székelyhídi lakosok és mindenki más, akihez eljutott a rövidfilm, sokkal figyelmesebb lesz a jövőben a szemétgyűjtést illetően. Az emberek gondolkodási módjának változásával városunk is rendezettebb és tisztább lesz.