^ Vissza Fel

Testvértelepülések találkozója Székelyhídon

Az e-turizmusban rejlő lehetőségekről tanácskoztak a küldöttségek tagjai

Testvértelepülési találkozó zajlott Székelyhídon június 8–11. között. Az E-turizmus az EU-ban elnevezésű rendezvénysorozaton algyői, edelényi, gyermelyi, héhalmi, mucsonyi (Magyarország), kamocsai és kürti (Szlovákia) képviseletek vettek részt a házigazda székelyhídiak mellett. A nyolc település több mint kétszáz képviselője között akadtak, akik régi ismerősökként köszöntötték egymást, de a jó hangulatú közös programok során új barátságok is köttettek.

A négynapos találkozó programja több előadás, kerekasztal beszélgetés és bemutató keretében ismertette meg a résztvevő képviseletekkel és az érdeklődőkkel a turizmus digitális térben zajló szegmensét, hiszen napjainkban az utazástervezések többségét online, okos eszközökön bonyolítjuk le. Az utazók az online szálláshely-közvetítő platformok jellemzőinek tartják az árak és szálláshelyek összehasonlításának lehetőségét, azt a tényt, hogy nem szükséges közvetlen kapcsolatba kerülniük a szállásadóval. A digitalizáció állandó jelleggel jelen van a turizmusban, az elmúlt két és fél év és az annak nyomán megváltozó ügyféligények csak felerősítették a folyamatot. Most erőltetett menetben a szektor több évnyi fejlődést ugrott meg, legalábbis annak gyorsan ébredő hányada, és a testvértelepülési találkozó a digitalizáció és a turizmus ezen aspektusai köré épült.

Testvértelepülési találkozó Székelyhídon

Ismét testvértelepülési találkozót szerveznek  Székelyhídon június 8-11. között az Ér Hangja Egyesület koordinálása alatt. Az E-turizmus az EU-ban elnevezésű rendezvénysorozaton edelényi, héhalmi, gyermelyi, algyői, mucsonyi (Magyarország), kamocsai és kürti (Szlovákia), valamint helyi képviseletek vesznek részt.

A négynapos találkozó egyik célja, hogy összpontosítani tudják a településeik turizmusa kapcsán felmerült igényekre, problémákra irányuló válaszokat, megoldási lehetőségeket, hogy közös stratégiai irányokat határozzanak meg településeik e-turizmusának fejlesztése és ezek összehangolása érdekében. A projekt szinergiájának egyik közép- és hosszú távú pozitív hozadéka, hogy megszületik egy minden partner (3 országra kiterjedő) által hozzáférhető közös weboldal, amin folyamatosan lehet aktualizálni, népszerűsíteni az adott települések digitalizált turisztikai szolgáltatásait.