A „Nemet mondok a korrupcióra!” megnevezésű pályázat ismertetésével indult el az Ér Hangja Egyesület két önkéntese a Petőfi Sándor Elméleti Líceum felsős tanulóihoz október 24-én, csütörtökön. A fiatalok azzal a céllal népszerűsítették a lehetőséget, hogy embereket toborozzanak az egyesület korrupcióellenes kampányához.

A rendelkezésükre álló egy óra alatt megismertették a diákokkal a korrupció jelentését és fajtáit. Minden esetben több példáról esett szó, annak érdekében, hogy a fogalom minél világosabbá és érthetőbbé váljon a tanulók számára. A bevezető prezentációt egy interaktív játék követte, melynek célja az előzőleg elmondott információk mélyítése volt. A diákoknak színes szavazó kártyák segítségével kellett eldönteniük azt, hogy az önkéntesek által felolvasott helyzetek korruptak-e vagy sem? Befejezésként egy kérdőívet töltöttek ki melynek eredményeképpen a diákok megtudhatták, hogy mennyire jó állampolgárok, majd fényképezkedhettek egy instakerettel, melyet az egyesület készített.

Az esemény szervezői és lebonyolítói fontosnak tartják, hogy a mai iskolások, az ifjúság tisztában legyen az olyan káros jelenségekkel, mint amilyen a korrupció is, hiszen a tájékoztatás segít az ezek ellen történő fellépésben.

A projektet a Bihar Megyei Projektíró és -Kezelő Igazgatóság (DDIP) támogatta.