^ Vissza Fel

Hátrányos helyzetű fiatalok a rászoruló gyermekekért  
 Erasmus+

Sikerrel zárult ifjúsági csere

 Feledhetetlen élményekkel gazdagodtak fiatal vendégeink a gyerekek között

Görögország, Litvánia, Magyarország, Portugália és Románia hat-hat fiatalja vett részt a Hátrányos helyzetű fiatalok a rászoruló gyermekekért elnevezésű, az Európai Unió Erasmus+ Programja által támogatott projektben. Az Ér hangja Egyesület idén szervezte meg Székelyhídon a harmadik ilyen programot 2015 óta.

Micsoda nap!

A negyedik napunk szintén szeretett Székelyhídunkon kezdődött, de még reggel útra keltünk a vonatállomás felé, ahol a társaságnak el kellett kapnia egy vonatot. A célállomás Nagyvárad volt. Az állomáshoz érkezve észrevettük, hogy rengeteg roma vár ugyanarra a járatra, amelyikre mi is. Általában a vonatok vasárnap nem ennyire telítettek, még ha csak 2 vagon közlekedik is, de mi megszavaztuk, hogy elfogadjuk a kihívást!

Kultúrsaláta

Hófödte tetők látványára ébredtünk az első reggelen, ezért hideg napra számítottunk. De a résztvevő társaink arcain melegségre találtunk! Lementünk reggelizni és elkezdtünk találkozni, ismerkedni egymással, mert legtöbbünk vegyes szobákban aludt. A reggeli feltöltött minket energiával, ami jól jött az ismerkedős játékokban való részvételhez.

Fiatalokkal cselekedni a gyermekekért

Gyermekeket érintő szociális témával nyert EU-s projektet az Ér hangja Egyesület

Ez év áprilisában újabb külföldi csoportok látogatnak Székelyhídra az Ér hangja Egyesület nyertes Erasmus+ ifjúsági csereprogramjának köszönhetően. A romániai csapaton kívül ezúttal Görögország, Magyarország, Litvánia, és Portugália fiataljai lesz jelen városunkban, az alábbiakban kiderül milyen céllal.

Az ifjúsági csere fő célkitűzése a fiatal generációk társadalmi-gazdasági-oktatási inklúziója, bevonása, amelyet két oldalról fognak megközelíteni a szervezők a program ideje alatt: a probléma kezelése illetve lehetséges megelőzése formájában. Egyrészt a projektben közvetlenül érintett résztvevők nagy része NEET európai fiatalok, azaz nem foglalkoztatott, oktatásban vagy képzésben nem részesülő ifjak, akik hátrányos helyzetük ellenére készségeiket, képességeiket fejleszteni akarják így jobbítva esélyeiket a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. A másik oldalon azonban a projekttevékenységek várt eredménye a társadalmi kirekesztés elhagyott gyermekekre leselkedő veszélyének csökkentése. Ez a két társadalmi csoport és a kitűzött célok egy színes, érték közvetítő programban találkoznak majd áprilisban, Székelyhíd gyermekotthonában.