^ Vissza Fel

Hátrányos helyzetű fiatalok a rászoruló gyermekekért  
 Erasmus+

Sikerrel zárult ifjúsági csere

 Feledhetetlen élményekkel gazdagodtak fiatal vendégeink a gyerekek között

Görögország, Litvánia, Magyarország, Portugália és Románia hat-hat fiatalja vett részt a Hátrányos helyzetű fiatalok a rászoruló gyermekekért elnevezésű, az Európai Unió Erasmus+ Programja által támogatott projektben. Az Ér hangja Egyesület idén szervezte meg Székelyhídon a harmadik ilyen programot 2015 óta.

Micsoda nap!

A negyedik napunk szintén szeretett Székelyhídunkon kezdődött, de még reggel útra keltünk a vonatállomás felé, ahol a társaságnak el kellett kapnia egy vonatot. A célállomás Nagyvárad volt. Az állomáshoz érkezve észrevettük, hogy rengeteg roma vár ugyanarra a járatra, amelyikre mi is. Általában a vonatok vasárnap nem ennyire telítettek, még ha csak 2 vagon közlekedik is, de mi megszavaztuk, hogy elfogadjuk a kihívást!

Uj nap, uj tanulni valo dolgok!

Egy gyönyörű tavaszi reggelen 30 fiatal, fiúk és lányok egyarant felébredtek reggel 8-kor, szórakoztató, komoly beszélgetéssel és sok tanulni valoval talaltak magukat szemben. A “NEET’s for children in need” project legújabb napján, amelyet Szekelyhidon (Romániában) tartottak, mi, a fiatalok, beszámolókat tartottunk származási országunk szociális rendszeréről; rövid filmet láttunk a menekültek helyzetéről Görögországban; reszt vettunk par jatekon, annak erdekeben hogy mindenkinek megmaradjon az energiaja a nap tovabbi reszeben; volt egy román tematikaju kulturalis éjszaka es megbeszéltuk, mit tehetünk a rászoruló gyermekek segítése érdekében. Beszélgetéseinkben olyan témákat vettettunk fel, mint az abortusz, a menekültek és a képviselt ország kultúrája (Románia, Litvánia, Görögország, Magyarország és Portugália). Nagyszerű kávészünetek is voltak.

Kultúrsaláta

Hófödte tetők látványára ébredtünk az első reggelen, ezért hideg napra számítottunk. De a résztvevő társaink arcain melegségre találtunk! Lementünk reggelizni és elkezdtünk találkozni, ismerkedni egymással, mert legtöbbünk vegyes szobákban aludt. A reggeli feltöltött minket energiával, ami jól jött az ismerkedős játékokban való részvételhez.

Fiatalokkal cselekedni a gyermekekért

Gyermekeket érintő szociális témával nyert EU-s projektet az Ér Hangja Egyesület

Ez év áprilisában újabb külföldi csoportok látogatnak Székelyhídra az Ér hangja Egyesület nyertes Erasmus+ ifjúsági csereprogramjának köszönhetően. A romániai csapaton kívül ezúttal Görögország, Magyarország, Litvánia, és Portugália fiataljai lesz jelen városunkban, az alábbiakban kiderül milyen céllal.