Szeptember első hétvégéjén médiaképzést szerveztek az Ér hangja Egyesület munkatársai a székelyhídi múzeum épületében. A résztvevő fiatalok Székelyhídról és Bihar megye más településéről érkeztek, pontosabban Szentjobbról, Éradonyból, Érbogyoszlóból, Érszőllősról, Érkörtvélyesről, Micskéről, Paptamásiból, Bihardiószegről, Tótiból.

A közel húsz jelenlévő a média különböző ágazataival ismerkedhetett meg a két nap intenzív programja alatt. A bemelegítést az újságírásról, az írott sajtóról tartott előadások és az ehhez kötött gyakorlatok jelentették.

A fiatalok megtanulták mi a különbség a hír és tudósítás, az interjúk és a riportok között, majd az közös ötletbörze alatt érintett témákra alkalmazhatták a magukévá tett alapismereteket. Az első nap közös vacsorával és strandolással zárult. Másnap a reggeli ébresztő mozgás után az ifjak két csoportba tömörültek, és felváltva foglalkoztak a tévés hírszerkesztés elméleti és gyakorlati oldalával, délutánra pedig a rádiózás felfedezése következett.

A színes, hangulatos stúdió oldotta az izgalmakat, a foglalkozás végére pedig már a technikai eszközök és kifejezések sem tűntek annyira idegennek.

Sok csillogó szempár nézett vissza a szervezőkre a rövid rendelkezésre álló idő alatt, ami arra sarkallta a szervezőket, hogy hosszútávon is kapcsolatban maradjanak a fiatalokkal, és a következő találkozási lehetőségeket szervezzék a jövőre való tekintettel. A médiaképzés létrejöttét a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget támogatta.