Asociaţia Ér hangja a organizat pentru prima dată un program de advent între 9-11 decembrie 2016 la care au participat tinerii din orașul Săcueni și satele din împrejurimi (Olosig, Cadea, Ciocaia, Sânnicolau de Munte, Cubulcut).

Principalul scop al acestui program a fost dezvoltarea spiritului comunitar, conștientizarea expresiei culturale, precum și întărirea identității naționale a tinerilor care în durata a celor trei zile a fost reuşită cu succes. Tinerii au participat în munca mai multor ateliere de artizanat crearea de diverse podoabe de Crăciun din paie și pănuși de porumb, pregătirea melcişorilor, sculpturilor in lemn, pregătirea și decorarea de turtă dulce tradițională, iar pe parcurs cunoașterea unor cântece populare. Prin munca comună s-a dezvoltat spiritul comunitar, prin învăţarea şi încercarea meşteşugurilor tradiţionale au adâncit identitatea naţională şi s-a înlărgit baza de cunoştinţe generale a tinerilor.

Activitățile s-au bazat pe principiul „do it yourself”, deci tinerii nu doar observau, ci au fost implicaţi în mod activ în procesele de preparare, dezvoltându-și creativitatea, inițiativa și dexteritatea.
Proiectul a avut şi scopuri comunitare din cauza că considerăm un scop esenţial predarea valorilor tradiţionale, folclorice pentru noile generaţii.

În cadrul programelor au participat activ şi tinerii cu situaţia socială defavorizată, care au câştigat o cunoștinţă practică în diferite meşteşuguri tradiţionale, pe care le pot folosi şi în viitor.

Produsele create au fost donate copiilor de la casa de copii din Săcueni. Grupurile atinse direct de program au fost tinerii din zona Săcueni care au fost implicaţi în mod activ în activități, iar cele indirecte au fost reprezentate de copiii de la orfelinat și marelepublic care a auzit şi a citit despre program prin diverse mijloace mass media (TV, radio, ziar).