^ Vissza Fel

“Voluntariatul ocupă un loc important din viaţa mea”

Hello, numele meu este Almudena şi am 26 de ani. M-am născut în Madrid, Spania, dar în momentul de faţă, trăiesc în Săcueni, deoarece voi lucra la Asociaţia “Er Hangja” în următoarele 4 luni, mulţumită Corpului European de Solidaritate.

Am studiat istorie şi jurnalism în Madriid, şi am lucrat ca profesoară de istorie până în martie. Chiar dacă am studiat jurnalism, este pentru prima oară când lucrez în domeniu, ca jurnalist adevărat ceea ce mă face foarte entuziasmată!  Îmi place să ascult muzică, să citesc, să călătoresc şi să trăiesc experienţe noi. Voluntariatul ocupă un loc important din viaţa mea. Am participat la experienţe de voluntariat în Spania şi în urmă cu trei ani am plecat în Argentina pentru a fi voluntară lucrând cu copii şi tineri – ce experienţă minunată!

A executa muncă voluntară în Europa a fost o dorinţă mare de-a mea, iar acum datorită Corpului European de Solidaritate, am posibilitatea de a-mi îndeplini visul. Sunt sigură că şi această experienţă îmi va aduce multă fericire şi sper să mă dezvolte ca persoană.

„Vorbind de pasiuni, viaţa mea se învârte în jurul sportului”

Hello hello, Maria Vives Raquena prezentă! Sunt foarte fericită să mă prezint! Abia aştept să devin locuitor al oraşului Săcueni pentru următoarele patru luni. Lumea poate fi un loc copleşitor uneori. M-am născut în Barcelona înainte cu 23 de ani, am avut posibilitatea de a călători în foarte multe locuri. Veţi observa, în săptămânile ce urmează că explorarea noilor culturi şi călătoria fac parte din pasiunile mele. Vorbind de pasiuni, viaţa mea se învârte în jurul sportului. Acesta mi-a dat foarte multe, şi a aşezat bazele valorilor pe care le susţin: responsabilitate, lucru în echipă, răbdare, disciplină, muncă grea, cooperare, libertate şi solidaritate între noi. Sper că voi putea să împart toate experienţele mele cu voi. Să trecem la treabă!

Un nou voluntar a ajuns la Asociația Ér Hangja

Au venit deja la noi voluntari din multe ţări la noi , datorită Asociației Ér Hangja și altor organizații. Încet, devine obișnuit în orașul nostru să auziți cuvinte străine în timp ce mergeți pe stradă.

Avem acum o voluntară maghiară care va organiza evenimente pentru următoarele nouă luni.

Cunoașterea culturii turcești cu dansuri și gustări fine

Toti participanţii au fost introduși în cultura dansului și gastronomia turcească  la primul eveniment a voluntarului turc de la Asociatia Ér Hangja la 15 februarie. Hassan Cimen din Kusadasi a venit printr-un program al Corpului European de Solidaritate sponsorizat de Uniunea Europeană, petrecând în total nouă luni în oraș, timp în care va organiza mai multe evenimente culturale pentru cei  interesați.

Un voluntar turc a venit la noi

Un alt voluntar din Turcia s-a adăugat familiei numeroase a Asociației Ér Hangja. Hasan Cimen a venit în orașul nostru la începutul lunii ianuarie. El a  sărbătorit ziua lui de naştere (23 de ani)  alături de noii săi prieteni la noua sa casă din Săcueni.