^ Vissza Fel

Asociația Ér hangja a găzduit oaspețI din localitățile înfrățite

Întâlnirea localităților înfrățite a fost organizată la Săcueni în perioada 26-29 august. Reprezentanții din Edelény, Héhalom, Mucsony (Ungaria), Kamocsa și Kürt (Slovacia) și, desigur, orașul gazdă au participat la o serie de evenimente sub egida programului: Schimb de experiențe agricole și culturale pentru o UE mai coezivă.

Evenimentul organizat pentru a treia oară la Săcueni, a fost desfășurat de Asociația Ér Hangja (Glasul Ierului) în colaborare cu Primăria Orașului Săcueni, cu sprijinul Programului Europa pentru cetățeni.

Programul de patru zile al reuniunii a introdus delegațiile participante și părțile interesate în problemele, subiectele și provocările care afectează politica agricolă actuală și viitoare și alți factori economici ai Uniunii Europene prin intermediul mai multor prezentări, discuții și mese rotunde. În seria evenimentelor a avut loc o expoziție din produse agricole, un concurs culinar, program de cântece și dansuri populare, precum și alte posibilități atractive și interesante de petrecere a timpului liber.

ASOCIAȚIA ER HANGJA EGYESÜLET PRIMEȘTE OASPEȚI DIN LOCALITĂȚILE ÎNFRĂȚITE

În perioada 26/29 august la Săcueni se organizează o întâlnire a localităților înfrățite. Șirul de programe poartă egida: Schimb de experiențe agricole și culturale pentru o UE mai coezivă. Participă reprezentanții comunelor Edeleny, Hehalom, Mucsony din Ungaria, Kamocsa, Kurti din Slovacia.

Scopul întâlnirii de patru zile este de a se realiza o legătură mai strânsă între locatarii comunităților participante. Delegațiile vor face cunoștință cu funcționarea UE referitoare la agricultură și comerțul legat de aceasta. Vor organiza un schimb de experiență privind reglementările, legile, caracteristicile regionale, care pot influența dezvoltarea, respectiv menținerea acestor comunități în oglinda situației de concurență existente în cadrul UE. Winkler Gyula, parlamentar european, vicepreședintele comisiei de comerț internațional în cadrul Uniunii, invitat la întâlnire, va prezenta o expunere despre politica agrară comună și noile direcții ale UE în privinţa acestora. Se vor purta discuţii şi despre situaţia şi posibilităţile tineretului, în cadrul unei prezentări interactive.