În primul weekend din septembrie, personalul asociatiei Er Hangja a organizat o instruire mass-media in cladirea muzeului din Sacueni. Tinerii participanți proveneau din Sacueni și din alte așezări din județul Bihor, mai precis din Saniob, Adoni, Buduslau, Viisoara, Curtuiseni, Misca, Tamaseu, Diosig, Tauteu.

Cei aproape douăzeci de participanti au aflat despre diferitele categorii al mass-media în cadrul programului intensiv de două zile. Încălzirea a inclus vizionarea unor prezentari despre jurnalism, presă scrisă și practici in acest context.

Tinerii au aflat diferența dintre știri și raportare, interviuri și rapoarte și apoi au aplicat cunoștințele acumulate în timpul Brainstorming-ului. Prima zi s-a încheiat cu o cină  și cu putin înot. În dimineața următoare, după putina miscare, tinerii s-au grupat în două grupuri, făcând apel la aspectele teoretice și practice ale producției de știri televizate, iar după-amiaza au descoperit cum se lucreaza la radio.

Studioul plin de culoare și confortabil a ușurat emoția, iar până la finalul sesiunii, instrumentele și expresiile tehnice nu păreau atât de străine.

Mulți ochi sclipitori s-au uitat spre organizatori în acest scurt timp, fapt ce i-a determinat pe organizatori să rămână în legătură cu tinerii pe termen lung și să organizeze următoarea întâlnire. Acest program de instruire mass-media a fost sponsorizata de Fundația Communitas și de UDMR.