Proiectul intitulat Minute verzi- clip educativ, s-a sfarsit prin lansarea unui videoclip despre colectarea selectivă a deșeurilor pe canalul online a televiziunii Er Tv, pe rețeaua de socializare a Asociației Ér Hangja dar și pe canalul de YouTube a acesteia.

Pentru început am studiat cadrul legistlativ în vigoare la ora actuală în România cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. Pentru a adresa în videoclip probleme reale ale comunităţii, ale locuitorilor, am consultat specialiștii administrației locale și serviciului local de salubritate publică. În colectarea informațiilor ne-au fost de ajutor firmele AVE și EcoBihor. Cu ajutorul informaţiilor primite am realizat videoclipul educativ cu instrucţiuni privind colecatrea selectivă pentru locuitorii orașului Săcueni.

La filmări în realizarea videoclipului de 6:50 min ne-au ajutat voluntari localnici.

Am transmis tuturor informațiile necesare prin videoclip pentru a le sensibiliza și responsabiliza în acest sens a colectării selective.

Cu ajutorul acestui clip educativ am răspuns la nenumărate întrebări și neclarități apărute în topica gestionării respnsabile a deşeurilor, colecatării selective. Totodată localnicii și nu numai au primit informații actuale și reale despre impactul care poate fi generat de atitudinea lor adecvată în acest domeniu. Astfel localnicii vor deveni mult mai atenți și mai serioși în viitor când vine vorba de colectarea deșeurilor, iar orașul Săcueni va deveni mai ordonat și mai curat