^ Vissza Fel

Europa pentru cetățeni

Europa pentru cetățeni: valori comune, provocări comune și un viitor european comun

Orașele gemene s-au reunit pentru evenimentul denumit Valori comune, provocări comune și un viitor european comun organizat de Uniunea Europeană în perioada 14-16 iunie în Săcueni județul Bihor. Acest eveniment a avut loc în paralel cu Zilele Orașului Săcueni, deschiderea a avut loc vineri împreună cu orașele Edelény HU, Gersekarát HU, Nyiradony HU, Kishegyes HU, Kamocsa SK și Pacser SB și, desigur, orașul Săcueni RO a fost reprezentat ca gazdă.

Prezentările, care s-au desfășurat în sălile de la Sfântul Ladislau din Muzeul Orășenesc, au lăudat importanța comunității, a cetățeniei active, a acțiunilor responsabile ale ONG-urile, planificarea, realizarea și participarea activă.

Valori comune, provocări comune și un viitor european comun

În perioada 14-16 iunie 2019 vom organiza la Săcueni „Reuniunea Așezărilor Fraterne”

Scopul evenimentului este de a reunii comunități din România, Ungaria, Slovacia și Serbia pentru aprofundarea cunoaștințelor despre istoria și funcționarea Uniunii Europene. În cadrul programului, participanții vor discuta problemele actuale ale UE, precum criza refugiaților, Brexitul, euroscepticismul și europhobia, în câutarea răspunsurilor, și soluțiilor. Sub îndrumarea domnului primar al orașului Săcueni, sociologul Csaba Béres, delegațiile vor discuta despre modul în care pot devenii cetățeni activi, motorii ai comunității aparținătoare precum și al comunitatii europene, prin a fii voluntari, prin donații, prin participarea la votare sau conceperea și derularea anumitor petiții. Aceste programe sunt menite de a dezvolta sensibilitatea empatică și solidaritatea participanților.