Doi tineri voluntari ai Asociaţiei Er Hangja au pornit joi, în data de 24 octombrie la elevii claselor de liceu. Aceştia au prezentat proiectul intitulat „Eu spun Nu Coruptiei”  la Liceul Teoretic Petofi Sandor. Scopul proiectului a fost acela de a aduna persoane în campania anti corupţie a asociaţiei.

În ora care le-a stat la dispoziţie voluntarilor aceştia au prezentat ce este corupţia şi felurile acestui concept. Tinerii reprezantanţi ai asociaţiei au dat cât mai multe exemple posibile elevilor, astfel încât termenul de corupţie să fie cât mai bine inţeles de către toţi.

După prezentarea formală a urmat un joc interactiv care a avut ca scop inţelegerea mai profundă a termenului. Voluntarii au citit cu voce tare unele situaţii, elevii având rolul de a recunoaşte care dintre întâmplările următoare ar fi încadrată în acţiunea de corupţie şi care nu.

Ca şi încheiere, elevii au completat un chestionar, pentru a vedea cât de buni cetăţeni sunt. Apoi, au avut posibilitatea de a se fotografia într-o ramă foto instagram, realizată de asociaţie.

Iniţiatorii projectului consideră că este foarte important ca elevii, tinerii să fie informaţi îndeajuns despre acţiunile nocive ca de exemplu corupţia, pentru a se putea apăra când este nevoie.

Proiectul a fost finantat de către Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte a judeţului Bihor.