Perioada1 august 2019 / 30 septembrie 2019 

Proiectul a fost realizat pentru compensarea lipsei informațiilor, obiectelor informative despre localități și atracții legate de numele fraților Irinyi, verișorii lui Iosif Vulcan, caracterul literar renumit al culturii române. Comorile necunoscute ale Văii Ierului au fost descoperite într-o formă care promovează nu numai turismul, dar și modul de trai sănătos și protejarea naturii prin alegerea biciletelor în locul mașinilor pentru parcurgerea traseului cu distanțe, care pot fi îndeplinite pe două roți. Astfel sa redat cunoștințe despre o tematică neatinsă până acum, și sa promovat rolul miscării, traiului sănătos. În prima etapă a proiectului am efectuat lucrări în biblioteci locale, județene, am adunat informații și documente despre însemnări istorice, despre legăturile dintre localitățile atașate de numele Irinyi din zona Văii Ierului. Am planificat trasee, pentru ca cicliștii, să parcurgă ruta desemnată fără eveneminte rutiere. În cea de a doua etapă am  realizat metraje, fotografii care  prezentă în detalii viața și importanța fraților Irinyi pe meleagurile din Valea Ierului. Am stabilit și parcurs o ruta dintre acele coordonate, unde am regăsit amintirea celor doi frați și a familiei cu detalii adresate turiștilor și curioșilor cicliști.

În etapa a treia a proiectului am creat materialele video, care au fost distribuite  pe pagina web susținută de asociație. Materialele au fost editate  și în formă tangibilă, forma în care ele au fost distribuite câtre cei interesați.

Astfel am identificat căile punctelor legate de numele Irinyi în Valea Ierului, și am  creat  materiale vizuale în vederea promovării zonei Văii Ierului ca zonă adecvată a turismului ciclist dintre așezările implicate.

Am identificat trasee și localități legate de numele Irinyi, atractive din punct de vedere turistic. Trasee ce pot fii parcurse pe două roți în Valea Ierului

Am filmat  traseele identificate și localitățile împlicate, precum și locurile, obiectele care păstrează amintirile fraților Irinyi. Astfel, în formă digitală și palpabilă, sunt păstrate aceste atracții, ce pot fi folosite pentru promovare și chiar în educație.

Prin munca noastră am facilitat și viața turistică ciclistă din Valea Ierului. Înregistrările digitale produse în cadrul acestui proiect pot fi folosite în cadrul unor conferinţe, alte proiecte a cărei țintă este promovarea interculturalității, a turismului ciclist în provincie. Beneficiarii proiectului sunt turiștii care cred la fel în turismul ținuturilor nu prea cunoșcute, în modul de viață sănătos și în protejarea naturii. Dar tot așa, au de câștigat localitățile, de pe traseul cuprins, și anume Albiș Buduslău Diosig, Săcueni.