Az Ér hangja Egyesületet és Romániát képviselte három erdélyi fiatal április 22-28. között az albániai Women Towards Integration egyesület által szervezett Erasmus+ projekten. Beck Orsolya, Sala Beáta és Voloncs Levente az alábbiakban foglalták össze élményeiket, röviden.

A „Role and Importance of Media in Gender Equality” (A média szerepe és fontossága a nemek közötti egyenlőségben) programon interaktívan tanulhattunk, feltártunk valós és aktuális problémákat a megnevezett témában, valamint megoldásokat kerestünk rájuk. Láthattuk mennyire befolyásolhatóvá tesz minket a média, legyen szó egy közösségi oldalon megosztott bejegyzésről vagy egy helyi újságban megjelent cikkről. Közösen állapítottuk meg, hogy nem tudjuk saját magunkat teljes mértékben elhatárolni az ilyen tartalmaktól, a dolgok körülöttünk folyamatosan változnak és ezzel együtt mi is, mindenki más-más mértékben.

Ezen túl a projekten való részvétel még ezt jelentette számunkra: megismerni egy más kultúrát, felfedezni az albániai Durrës utcáit, megismerni a helyi sajátosságokat, megmártózni az Adriai-tengerben, megosztani tapasztalatainkat, meghallgatni másokat, idegenekből barátokká válni, együtt dolgozni és szórakozni, éjjelbe nyúlóan beszélgetni, hidakat építeni más nemzetiségek felé.
Tagadhatatlan, hogy egy életre szóló élményben volt részünk.