^ Vissza Fel

Testvértelepülési találkozó Székelyhídon

Ismét testvértelepülési találkozót szerveznek  Székelyhídon június 8-11. között az Ér Hangja Egyesület koordinálása alatt. Az E-turizmus az EU-ban elnevezésű rendezvénysorozaton edelényi, héhalmi, gyermelyi, algyői, mucsonyi (Magyarország), kamocsai és kürti (Szlovákia), valamint helyi képviseletek vesznek részt.

A négynapos találkozó egyik célja, hogy összpontosítani tudják a településeik turizmusa kapcsán felmerült igényekre, problémákra irányuló válaszokat, megoldási lehetőségeket, hogy közös stratégiai irányokat határozzanak meg településeik e-turizmusának fejlesztése és ezek összehangolása érdekében. A projekt szinergiájának egyik közép- és hosszú távú pozitív hozadéka, hogy megszületik egy minden partner (3 országra kiterjedő) által hozzáférhető közös weboldal, amin folyamatosan lehet aktualizálni, népszerűsíteni az adott települések digitalizált turisztikai szolgáltatásait.

Bemutatták podcastsorozatukat Lettországban!

Bemutatta podcastsorozatát az a hatfős résztvevői csapat, amely szeptember 15-18. között Lettországban képviselhette Romániát egy Erasmus+ programon. A „Youth with a voice” egy Erasmus+ nemzetközi ifjúsági kezdeményezési projekt volt, azzal a céllal, hogy a fiatalok számára tudást, időt és erőforrásokat biztosítson ahhoz, hogy megmutathassák hangjukat a világ előtt, és használhassák azt különféle podcast-epizódok létrehozására. Ebben a projektben több mint tizennyolc 16 és 30 év közötti fiatal vett részt Lettországból, Romániából és Észak-Macedóniából, podcasting vagy nemzetközi projektekben szerzett tapasztalattal vagy anélkül.

Közösséget fejlesztő és hagyományokat ápoló projekt indul Székelyhídon

Nyolc érmelléki mesterség újjáélesztésével, felelevenítésével és digitalizálásával erősítik az etnikai kisebbségek kulturális identitását annak a nyertes pályázatnak a keretében, mely az Európai Szolidaritási Testület támogatásával az Ér Hangja Egyesület gondozásában, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum és a székelyhídi polgármesteri hivatal partnerségével valósul meg, egy év lefutással. A projekt megvalósításába a helyi iskolákból minimum négyszáz tanulót, a helyi közösségből pedig minimum száz nyugdíjast vonnak be. Ugyanakkor a kezdeményezés célcsoportjába olyan népi iparművészeket is bevonnak, akik Székelyhíd területén vagy az Érmellék térségében dolgoznak, alkotnak.

„I lived” – ifjúsági csereprogram Lettországban

Az Ér Hangja Egyesület hat, 18-25 év közötti fiatalt keres az „I Lived!” című Erasmus+ ifjúsági csereprogramra, Lettországba, amely szept. 27-okt. 6. között zajlik! A projekt célja, hogy a fiatalok ne csak a digitális világban végzett tevékenységüket tudatosítsák, hanem azt is, hogy ez hogyan hat rájuk és mindenkire, aki körülöttük él, negatívan vagy pozitívan egyaránt.

Az emberi jogokért kampányoltak Portugáliában

Az alapvető emberi jogokról tudhatott meg többet az az ötfős résztvevői csapat, amely március 20–29. között a portugáliai Coimbra városában képviselhette Romániát egy Erasmus+ ifjúsági csereprogramon.

„Nemzetközi estek, fesztivál a főtéren, és számos workshop volt a programkínálatban!”

Tapasztalatcsere a hatékonyabb bevonásért

Nemzetközi találkozón vettek részt három ország képviselői Székelyhídon egy Erasmus+ projekt keretében. Az Ér Hangja Egyesület épp csak felocsúdott a Szolidaritási Testület programjában önkénteskedő fiatalok hazatéréséből, máris következett egy újabb esemény, amelynek a Ér Hangja stúdió adott helyet, s amely résztvevői ezúttal felnőttek voltak.

Az álhírekkel ismerkedtek Dániában

„Igaz vagy hamis? Te meg tudod mondani a különbséget?” – ez volt a címe annak az Erasmus+ ifjúsági csereprogramnak, amely Dániában zajlott november derekán. Az Ér Hangja Egyesület öt romániai fiatalt küldött el Pindstrup falucskába, hogy más dán, lengyel, magyar, spanyol és portugál fiatalokkal együtt az álhírekről szerezzenek új ismereteket.

A videójátékoknak bizony vannak pozitív hatásai!

Leküzdeni a videójátékokkal és az ezeket játszó emberekkel szembeni rossz előítéleteket; tudatosítani azokat a készségeket és képességeket, amelyeket a videójátékozás fejleszteni tud; felfedezni, hogyan működhetnek a videójátékok edukációs eszközökként egy inkluzív, befogadó közösség létrehozásában? Többek között ezek voltak a fő céljai annak a csereprogramnak, amely augusztusban a csodás Morairában, Spanyolországban zajlott, és…

Podcast sorozat és tapasztalatcsere várja résztvevőit

Az Ér Hangja Egyesület hat, 18-30 év közötti fiatalt keres, akiknek átadhatja a podcast készítés csínját-bínját, majd elküldheti őket Lettországba egy tapasztalatcserére a felvételek elkészülte kapcsán.

A csapat a projekt során egy hat részből álló, szabadon válsztott témájú podcast sorozatot kell elkészítsen, az Ér Hangja Egyesület rádiós csapatának segítségével. Emellett online egyeztető talalkozókon vesznek részt külföldi társaikkal együtt.