^ Vissza Fel

Közösséget fejlesztő és hagyományokat ápoló projekt indul Székelyhídon

Tizenkét érmelléki mesterség újjáélesztésével, felelevenítésével és digitalizálásával erősítik az etnikai kisebbségek kulturális identitását annak a nyertes pályázatnak a keretében, mely az Európai Szolidaritási Testület támogatásával az Ér Hangja Egyesület gondozásában, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum és a székelyhídi polgármesteri hivatal partnerségével valósul meg, egy év lefutással. A projekt megvalósításába a helyi iskolákból minimum négyszáz tanulót, a helyi közösségből pedig minimum száz nyugdíjast vonnak be. Ugyanakkor a kezdeményezés célcsoportjába olyan népi iparművészeket is bevonnak, akik Székelyhíd területén vagy az Érmellék térségében dolgoznak, alkotnak.

“I lived” – ifjúsági csereprogram Lettországban

Az Ér Hangja Egyesület hat, 18-25 év közötti fiatalt keres az “I Lived!” című Erasmus+ ifjúsági csereprogramra, Lettországba, amely szept. 27-okt. 6. között zajlik! A projekt célja, hogy a fiatalok ne csak a digitális világban végzett tevékenységüket tudatosítsák, hanem azt is, hogy ez hogyan hat rájuk és mindenkire, aki körülöttük él, negatívan vagy pozitívan egyaránt.

Az emberi jogokért kampányoltak Portugáliában

Az alapvető emberi jogokról tudhatott meg többet az az ötfős résztvevői csapat, amely március 20–29. között a portugáliai Coimbra városában képviselhette Romániát egy Erasmus+ ifjúsági csereprogramon.

“Nemzetközi estek, fesztivál a főtéren, és számos workshop volt a programkínálatban!”

Tapasztalatcsere a hatékonyabb bevonásért

Nemzetközi találkozón vettek részt három ország képviselői Székelyhídon egy Erasmus+ projekt keretében. Az Ér Hangja Egyesület épp csak felocsúdott a Szolidaritási Testület programjában önkénteskedő fiatalok hazatéréséből, máris következett egy újabb esemény, amelynek a Ér Hangja stúdió adott helyet, s amely résztvevői ezúttal felnőttek voltak.

Az álhírekkel ismerkedtek Dániában

„Igaz vagy hamis? Te meg tudod mondani a különbséget?” – ez volt a címe annak az Erasmus+ ifjúsági csereprogramnak, amely Dániában zajlott november derekán. Az Ér Hangja Egyesület öt romániai fiatalt küldött el Pindstrup falucskába, hogy más dán, lengyel, magyar, spanyol és portugál fiatalokkal együtt az álhírekről szerezzenek új ismereteket.

A videójátékoknak bizony vannak pozitív hatásai!

Leküzdeni a videójátékokkal és az ezeket játszó emberekkel szembeni rossz előítéleteket; tudatosítani azokat a készségeket és képességeket, amelyeket a videójátékozás fejleszteni tud; felfedezni, hogyan működhetnek a videójátékok edukációs eszközökként egy inkluzív, befogadó közösség létrehozásában? Többek között ezek voltak a fő céljai annak a csereprogramnak, amely augusztusban a csodás Morairában, Spanyolországban zajlott, és…

Podcast sorozat és tapasztalatcsere várja résztvevőit

Az Ér Hangja Egyesület hat, 18-30 év közötti fiatalt keres, akiknek átadhatja a podcast készítés csínját-bínját, majd elküldheti őket Lettországba egy tapasztalatcserére a felvételek elkészülte kapcsán.

A csapat a projekt során egy hat részből álló, szabadon válsztott témájú podcast sorozatot kell elkészítsen, az Ér Hangja Egyesület rádiós csapatának segítségével. Emellett online egyeztető talalkozókon vesznek részt külföldi társaikkal együtt.

Ifjúsági csere Dániában!

Az Ér Hangja Egyesület öt, 16-25 év közötti fiatalt keres, hogy elküldhesse őket egy Erasmus Plus ifjúsági cserére Dániába, ahol az álhírekről, azok kiszűréséről tudhatnak meg többet. Az időpont: 2021. nov. 15-24. – utazási napokkal együtt. A program helyszíne  Pindstrup, Dánia. Az útiköltség, szállás és étkezés biztosítva a szervezők és a projekt által. Jelentkezési díj nincsen, a jelentkezési határidő: november 5-e. A szervező egyesület: a dán Passion Udflugt Aarhusból. A csereprogramon megismerkedhetsz még dániai, magyarországi, lengyel, portugál és spanyol fiatalokkal. Jelentkezz hát az erhangja1@gmail.com e-mailcímen egy motivációs levél elküldésével.

Ifjúsági csere Spanyolországban!

Az Ér Hangja Egyesület hat, 18-30 év közötti fiatalt keres, hogy elküldhesse őket egy Erasmus Plus ifjúsági cserére Spanyolországba, ahol a videójátékokról és azok pozitív hatásairól tudhatnak meg többet. Az időpont: 2021. aug. 22-29. – utazási napokkal együtt, a helyszín: Spanyolország, Moraira. Az útiköltség, szállás és étkezés biztosítva van. Jelentkezési díj nincsen, a jelentkezési határidő: július 10. A szervező egyesület: a valenciai Amics. Partnerországok: Görögország, Portugália, Spanyolország. Jelentkezni az erhangja1@gmail.com e-mailcímre lehet, egy motivációs levél elküldésével.