Tradițiile noastre sunt legate de trecut, se împlinesc în prezent, dar sunt și o garanție pentru viitorul nostru. Cu sprijinul Corpului European de Solidaritate (CES), asociația media Ér Hangja sensibilizează publicul cu privire la importanța tradițiilor din Valea Ierului printr-un proiect lansat în august 2022 intitulat „Digitizarea meșteșugurilor din Valea Ierului”. Ca ultimă etapă a proiectului, invităm tinerii și pensionarii la un tur cu autobuzul al patrimoniului construit din Valea Ierului, în cadrul căruia vom vizita muzeele vii ale regiunii noastre, și anume Casa de țară Galoșpetreu, muzeul satului Curtuișeni, Conacul Otomani și Casa de țară Mișca.

Scopul excursiei este de a apropia generațiile mai în vârstă și mai tinere, de a discuta despre trecut și prezent și de a cunoaște împreună patrimoniul construit și tradițiile regiunii noastre.

Excursia va avea loc în data de 5 iulie 2023. Plecare la ora 8.30, sosire (aproximativ) la ora 15.00, întâlnire în fața clădirii muzeului Săcueni. Taxa de participare 20 RON/persoană.

Pentru bunicile și bunicii care invită doi (sau mai mulți) nepoți la excursie, vom acoperi taxa de participare a primului copil. Împachetați gustări și apă în funcție de necesități. Alegeți hainele în funcție de condițiile meteo.

Dacă doriți să participați, vă rugăm să sunați la următorul număr de telefon până la data de 27 iunie 2023!

 0741 941 638 (Juliánna Püsök)

Faceți ca patrimoniul construit din Valea Ierului să fie o parte cotidiană a patrimoniului dumneavoastră cultural.