Leküzdeni a videójátékokkal és az ezeket játszó emberekkel szembeni rossz előítéleteket; tudatosítani azokat a készségeket és képességeket, amelyeket a videójátékozás fejleszteni tud; felfedezni, hogyan működhetnek a videójátékok edukációs eszközökként egy inkluzív, befogadó közösség létrehozásában? Többek között ezek voltak a fő céljai annak a csereprogramnak, amely augusztusban a csodás Morairában, Spanyolországban zajlott, és…

amelyre az Ér Hangja Egyesület hatfős csoportot készített fel Románia képviseletében. Az érkeserűi Máté a program után röviddel ezt nyilatkozta: „Nagyon kellemesen telt, jó volt az időbeosztás és jók voltak a programok, örök emlék marad!” A résztvevők között voltak, akik bár nem nagy játékosok, kíváncsiak voltak, mit is rejt a téma.

Persze akadtak, akiknek számottevő videójátékos tapasztaltuk volt indulás előtt. A program ideje alatt csoportos tevékenységek formájában vitatták meg a fenti kérdéseket, de volt idő videójátékozásra és kikapcsolódásra is a szieszták ideje alatt. „Személy szerint nagyon élveztem a programot, és egy élmény volt számomra részt venni rajta. A téma is olyasmi volt, ami mindenkihez valamilyen úton-módon közel állt, és hozzá tudott szólni, volt véleménye róla. Tetszett, hogy egyáltalán nem volt monoton, mindig volt valami feladat, játék vagy egy kis szünet. Spanyolország pedig hihetetlen szép hely, imádom. Viszont, ami biztos, hogy a mi romániai izlésünkhöz ők nem tudnak főzni” – mesélte nevetve a csapat hazatérése után Heni, aki Biharról indult a programra.