Ismét lesz Erasmus+ ifjúsági mobilitás program Székelyhídon az Ér hangja Egyesület szervezésében. A programban augusztus 22-28. között összesen harminc fiatal vesz majd részt, akik Székelyhídról és környékéről, illetve Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról és Szlovákiából érkeznek majd.

A program fő célja egyrészt az, hogy a fiatalok megismerkedhessenek nem csak egymással, de a képviselt nemzetek gasztronómiájával, étkezési kultúrájával is, másrészt a résztvevőknek olyan használható tudást adni, amely motiválja őket, új pénzkeresési lehetőségeket tár fel, és amellyel könnyebben elhelyezkedhetnek a munkaerőpiacon.Ezért gasztro-vállalkozással, ételblogozással, ételfotózásról lesz szó az egyhetes program képzései alatt.

A szervezők várják a 18-25 év közötti fiatalok jelentkezését július 31-e éjfélig, az erhangja1@gmail.com e-mail címre.

A jelentkezési szándékot jelző e-mailnek egy rövid bemutatkozást és a motivációt, indoklást kell tartalmaznia. A projekt magába foglal olyan tevékenységeket is, amelynek célja az interkulturális párbeszéd kialakítása és fejlesztése a bolgár, horvát, szlovák és magyar fiatalok között. Mindezen célok megvalósítását, a projektet az Európai Unió finanszírozza.

Érdeklődni a 0755-481-491 telefonszámon Bíró Orsolya szervezőnél és a +40 762-830-344-es számon Aszalós Tímea koordinátornál lehet.