Ezzel a címmel szervez Erasmus+ mobilitási programot az Ér hangja Egyesület Székelyhídon július 11. és 16. között, összesen huszonnégy fiatal bevonásával, akik Székelyhíd és környékéről, illetve Magyarországról és Szlovákiából érkeznek majd.

A program olyan helyi jellegű problémákat, kérdésköröket céloz meg, mint a szegénység és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok ellen irányuló diszkrimináció, mindezt az európai és világszintű fiatalkori munkanélküliségi mutatókon át.

A szervezők várják a 18-30 év közötti fiatalok jelentkezését június 25-e éjfélig, az erhangja1@gmail.com e-mailcímre. A jelentkezési szándékot jelző e-mailnek egy rövid bemutatkozást és a motivációt, indoklást kell tartalmaznia. A projekt magába foglal olyan tevékenységeket is, amelynek célja az interkulturális párbeszéd kialakítása és fejlesztése a szlovák, magyar, román fiatalok között. Mindezen célok megvalósítását, a projektet az Európai Unió finanszírozza. Érdeklődni a 0762-0830344 telefonszámon lehet, Aszalós Tímea szervezőnél.