Toti participanţii au fost introduși în cultura dansului și gastronomia turcească  la primul eveniment a voluntarului turc de la Asociatia Ér Hangja la 15 februarie. Hassan Cimen din Kusadasi a venit printr-un program al Corpului European de Solidaritate sponsorizat de Uniunea Europeană, petrecând în total nouă luni în oraș, timp în care va organiza mai multe evenimente culturale pentru cei  interesați.

Ca prim eveniment de întîmpinare a publicului , voluntarul a prezentat un scurt video a culturii dansului turcesc, două dansuri populare tradiționale. De asemenea, a prezentat un dans din regiunea Egee cunoscută sub numele de Hermesian zeybek. Apoi a implicat publicul: a prezentat Damat halayi, un dans tradițional la nunțile turcești, care a putut fi încercat de cei prezenți.

La finalul dansului, voluntarul  care obişnuia să lucreze în industria comerţului alimentar, a invitat participanții la masă. Ținând cont de faptul ca evenimentul a fost ţinut în ora prânzului, el a pregătit mâncare gătită și desert, ambele preparate după obiceiul de acasă.

Toti cei curioși ascultau cum se prepară  kuru fasulye, adica tocăniţa de fasole și kemal pasha, gustări înmuiate într-un sirop de zahăr. Gustările şi  timpul petrecut împreună au fost o bună ocazie pentru localnici, de a-i cunoaște personal pe noii locuitori ai orașului și de a învăța cultura turcească reală în locul stereotipurilor.