A negyedik napunk szintén szeretett Székelyhídunkon kezdődött, de még reggel útra keltünk a vonatállomás felé, ahol a társaságnak el kellett kapnia egy vonatot. A célállomás Nagyvárad volt. Az állomáshoz érkezve észrevettük, hogy rengeteg roma vár ugyanarra a járatra, amelyikre mi is. Általában a vonatok vasárnap nem ennyire telítettek, még ha csak 2 vagon közlekedik is, de mi megszavaztuk, hogy elfogadjuk a kihívást!

 

 

A kalandos és érdekes utazás végén megérkeztünk mindannyian Nagyváradra! A városnézés elég időt adott a felfedezésekre, a fotózásra, és arra is, hogy beleszeressünk a városba!

Yannis-nak bolondos ötlete támadt, amiből később egy jótékony fogadás tárgya lett! Még reggel, az indulás előtt Yiannis azt mondta néhány résztvevő társának, hogy gond nélkül sétálgatna pénzért a városban – melltartót hordva. Ebből aztán fogadás lett, a fogadásból pedig pénzforrás arra, hogy valamit vegyünk a gyerekeknek, így mindannyian adtunkbele pénzt.

A fogadás az ebédelés utánlépett életbe, és valahogy így nézett ki Yannis…

Yiannis beteljesedő fogadása

A visszafelé vezető út már jóval csendesebben, nyugodtabb körülmények között telt, mindenki gyűjtötte az erejét az esti programhoz, ami a görög nemzeti est volt!

A görög csapat

A görögcsapat konyhafőnökei pastisiot, görög salátát készítettek, a csapat desszert szakértője pedig Corinna volt.

Az est egyik csúcspontja a tztatziki készítési verseny volt, amely során a résztvevő csapatok a saját szószukat kellett elkészítsék a recept nélkül, csupán egy kép alapján.

Hozzávalók tálalva!

Ezt követően a bírák bekötött szemmel megkóstolták és értékelték a 4 különböző szószt. Románia csapata nyerte a megmérettetést. A verseny legviccesebb pontja az volt, amikor az est korábbi részében történt videóvetítés miatt Portugália csapata csilis szósszal viccelte meg a görög zsűrit!

Az est Dimitris gitárjátékával és a görög csapat többi tagjának énekével zárult.Mindenki arcánjóllátható volt, hogy élvezte a vasárnapot és boldogsággal töltötte el a nap!