„Scopul programului Erasmus+ este promovarea dezvoltării a abilităților și a inserției profesionale, ajutarea modernizării a educației, formării și muncii în rândul tinerilor.”
erhangja_logo „Scopul Asociației este informarea locuitorilor din microregoiunea aparținătoare și dezvoltarea marketingului al orașului Săcueni, folosind mijloacele de comunicare ale mass-mediei (ziarul, radioul, televiziunea). Pe de o parte activitatea Asociației este întreținerea studioului care s-a deschis în anul 2013. Pe de altă parte Asociația ia parte la organizarea diferitelor evenimente educaționale și culturale.
Stâlpii Asociației sunt 3-4 persoane, fondatorii ziarului lunar (numit Er hangja, “Vocea Pârâului”), iar ceilalți voluntari din Asociație sunt angajații Primăriei Orașului Săcueni. Persoanele au participat la mai multe traininguri, cursuri unde au învățat cum să utilizeze mijloacele mass-mediei pentru a atinge scopul Asociației.
Grupul de țintă al activităților Asociației sunt oamenii care sunt interesați în îmbunătățirea vieții orașului, în munca din domeniul mass-mediei, și tinerii care reprezintă generația următoare pentru Asociația Er hangja.
hangkep „În 2000 jurnaliștii tineri din Debrecen și din județul Hajdú-Bihar au înființat Asociația Sunet-Imagine. Au observat că există o lipsă de generație profesionistă care să se ridice în mass-media locală. Deși specialitatea legată de comunicație, de transmiterea știrilor este popular la universități din Ungaria, au realizat că studenții nu știu ce înseamnă de a lucra la TV sau la radio. Asociația instruiește tinerii pentru a crea programe radio, magazine TV, sau filme scurte despre evenimentele interculturale ale Europei. În cadrul instruirii nonformale de comunicație al Asociației tinerii pot încerca lucrurile singuri în practică. În ultimii ani Asociația Sunet-Imagine s-a întors spre formări de competențe de comunicare în care grupurile dezavantajate de tineri au primit posibilitatea de a îmbunătăți abilitățile de comunicare în scopul de a găsi un loc de muncă mai bun sau pentru a adresa actorii într-un mod mai eficient de a atinge obiectivele lor. Pe lângă acestea Asociația ajută multe ONG-uri locale și regionale cu campanii de informare (web design, materiale informative, fotografii, etc.), precum și traininguri de comunicare pentru a publica programele lor în grupurile țintă în modul cel mai eficient.
logo „Asociația Civică Ad hoc a fost întemeiată de 4 studenți de politologie de la Universitatea Comenius din Bratislava, în noiembrie 2010. Scopul principal era contribuirea la procesele educaționale prin crearea unei platforme unde tinerii, la fel ca și publicul general, pot extinde cunoștințele, pot dezvolta gândirea critică și competențele de comunicare – toate acestea fiind realizat prin discuții, dezbateri în teme diferite cu profesionaliști.
Aproape cu 2 ani după start, Asociația Ad hoc a început să lucreze în proiecte Tineret în Acțiune (Youth in action), odată ca partenerul altor organizații, apoi ca și leaderul proiectelor organizate de ei. N-a rămas în urmă nici recrutarea membrilor noi, azi asociația lucrează cu 8 persoane din dierite domenii.
De fapt Asociația Ad hoc a fost întemeiat în primul rând pentru a organiza proiecte pentru tinerii din Bratislava, dar în timpul activității a creat o rețea largă de tineri care se extinde asupra Europei. Această rețea include persoane care vor să sacrifice o parte din timpul liber pentru a-și aprofunda competențele și cunoștințele, și care sunt entuziaste vorbind despre participare în proiecte variate pe nivel național sau internațional.”