Spre deosebire de alte zile în care facem activități și lucrări de voluntariat, această zi a fost una specială, am vizitat  orașul numit Oradea și am petrecut o mare parte din zi acolo. A fost o oportunitate excelentă pentru participanți să se odihnească și să iasă din orașul în care am petrecut toată săptămâna până acum.

Am facut o ora cu autobuzul si in final am ajuns la destinatie. Datorită unuia dintre participant, care a fost localnic, am putut explora orașul fără griji. Mai întâi ne-am dus la cel mai apropiat loc turistic care a fost Cetatea Oradea, a fost doar o plimbare rapidă în jurul acesteia, dar s-a simțit fascinant (sau poate nu XD) și istoric.

După aceea ne-am dus în centrul orașului, unde ne-am oprit să cumpăram suveniruri, unele amuzante sau drăguțe sau doar o simplă poză sau magnet. Următorul loc a fost o librărie (pentru că, desigur, există o mulțime de cititori inraiti în grup) și de aici s-a separat grupul, care a fost o modalitate bună pentru toată lumea de a câștiga experiență, de a răspândi pliantele noastre despre voluntariat în oraș. Din păcate, aceasta înseamnă și că nu putem spune exact cum s-au simtit toți ceilalți. De exemplu, un grup a mers la Aqua Park pentru a se bucura de ziua libera, au alunecat  în jos pe tobogane si au sarit in apa.

Unele fete au mers la cumparaturi, altele au mers să ia masa sau să bea o cafea și să exploreze în esență orașul. Grupul nostru (grupul ” autor ”) a mers mai întâi să mănânce o pizza (care a fost masivă pentru o persoană), am mers pe un deal (acesta a fost o strada cu multe case, insa era atat de inalt can i se parea ca escaladam un munte) de unde ne-am putea bucura de o priveliște frumoasă a întregului oraș (sincer, ar fi fost mai bine pe timpul nopții), a fost atât de frumos încât am petrecut aproape tot timpul liber acolo! În mod surprinzător, ne-am reunit cu majoritatea celorlalte grupuri, care, dacă vă gândiți la asta, a fost evident, deoarece cine nu ar dori să se bucure de această priveliște frumoasă.

Întâlnirea la autobuz venea, așa că am început să coborâm pe deal și, desigur, a fost mult mai ușor să coborâm decât să urcăm, pe drumul spre autobus a fost într-adevăr surprinzător cum totul este bine conectat și cât de mare este orașul. Odată ce ne-am întors, ne-am odihnit puțin, iar supraveghetorul nostru a facut o mică prezentare despre Serviciul European de Voluntariat.

În general, a fost o oportunitate bună de a obține o anumită experiență pentru fiecare voluntar,  să înțeleagă cum funcționează România, deoarece spre deosebire de Săcueni, care este un oraș mic, Oradea este un oraș mare care funcționează mult mai bine, are o populație mai mare, atractii turistice și, în general, este un loc bun unde sa isi petreaca timpul voluntarii si prietenii acestora.