Más napokkal ellentétben, amikor önkéntes tevékenységeket végezünk és dolgoztunk, ez a nap különleges volt, mert ma egy nagyvárosba mentünk, melyet Nagyváradnak hívnak és nagy részét a napnak ott töltöttük. Nagyszerű lehetőség volt a résztvevők számára, hogy pihenjenek és kikerüljenek a városból, ahol az egész hetet töltötték. Egy busz vitt minket az 1 órás utazásra. Az egyik résztvevőnek köszönhetően, aki helyi volt, gond nélkül felfedezhettük a várost. Először a legközelebbi turisztikai helyre, a Nagyváradi várhoz mentünk, ez csak egy gyors séta volt, de elbűvölőnek(vagy talán nem XD) és történelminek tűnt.

 Ezután a város központjába mentünk ahol megálltunk emléktárgyakat , néhány vicces vagy aranyos ajándékot, vagy csak egy egyszerű képet vagy mágnest vásárolni. A következő hely egy könyvesbolt volt (mivel a csoportban természetesen nagyon sok a könyv moly), és ez az a hely, ahol a csoport elkülönült, ami mindenkinek jó módja volt tapasztalat megszerzésére, szórólapjaink terjesztésére az önkéntességről a városban. Sajnos ez azt is jelenti, hogy nem tudjuk pontosan megmondani, hogy mindenki mennyire élvezte napját. Például az egyik csoport elment egy Aqua Parkba, hogy így élvezze a napot, lecsússzon néhány vízi csúszdán, és csak ugorjon  a vízbe.

Egyes lányok bevásárlóközpontba mentek, mások ebédelni, inni egy kávét vagy csak egyszerűen felfedezték a várost. Csoportunk (a ” szerző ” csoport) először pizzát enni ment (ami egy ember számára hatalmas volt), egy magas hegyre sétáltunk(amely sok otthonnak adott helyet és olyan magas volt, hogy inkább mászáshoz hasonlított) ahol élvezhettük az egész város gyönyörű látványát (őszintén szólva, éjszaka jobb lett volna), olyan gyönyörű volt, hogy szinte az egész időt ott töltöttük! Meglepő módon újra egyesültünk a többi csoporttal, amibe belegondova  nyilvánvaló volt, mert ki nem akarná látni ezt a gyönyörű kilátást.

  Közeledett a találkozó ideje, tehát elkezdtünk lefelé menni a dombról, és természetesen sokkal könnyebb volt lefelé menni, mint felmenni, és még a buszhoz visszavezető úton is nagyon meglepő volt, hogy minden jól kapcsolódik, és milyen nagy a város. Miután visszatértünk, kicsit pihentünk, majd a csoportvezetők bemutattak egy prezentációt az Európai Önkéntes Szolgálatról.

 Összességében jó lehetőség volt tapasztalatok megszerzésére minden önkéntes számára, hogy megértsék, hogyan működik Románia, mivel Székelyhíddal ellentétben, amely egy kisváros, Nagyvárad egy nagyváros, amely sokkal jobban működik, nagyobb népességgel rendelkezik, vannak turisztikai látványosságai  és általánosságban egy  jó hely az önkéntesek és a barátok számára.