S-a încheiat proiectul Asociației Erhangja numit Panoramă socială prin lentila mea pe data de 16 iulie. Finala proiectului a fost indicat de proiectarea filmulețurilor documentare la sala de conferință în centrul de tineret al Bisericii Reformate din Săcueni.

Pe durata proiectului tinerii au invăţat să folosească camcoderul (aparatul de filmat pentru redare), aparatul foto pt video, cunoştinţele dobândite putând fi încercate si pe teren. Sub articol vă puteţi uita la documentarele făcute din filmuleţele, interviurile înregistrate de participanţi. Este important faptul că participanţii au lucrat în echipe mixte, fiecare naţionalitate fiind reprezentată în fiecare echipă, astfel îmbunătăţind comunicaţia şi procesul de a face cunoştinţe. Echipa care lucra cu camcoderul a realizat un interviu de 10 minute cu Kovács Ágnes, managerul Centrului Copil Isus din Săcueni care aparține Fundaţiei Sf. Francisc din Deva. A doua echipă a realizat un scurtmetraj în Ciocaia şi Săcueni despre situţia comunității rome (Din ce trăiesc? Cu ce se ocupă? Cât de mare e familia lor?). A treia echipă a realizat un videoclip de muzică vesel de 3 minute – cu smartfonuri.

Un alt rezultat este că fieare participant a primit YouthPassul despre competențele dobândite, recunoscut de Uniunea Europeană.

Acestea sunt rezultatele tangibile care pot fi introduse în CV-urile, iar prietenii stabilite, discuțiile întinse în noapte sau momentele în care tinerii și-au luat rămas bun sunt lucruri pe care nu vă putem arăta.


European Social Overview through My Lens – I’m rich because…  

 

European Social Overview through My Lens – Itt

 

European Social Overview through My Lens – A hétházy csapat