Seara culturală slovacă nu numai că ne-a rasfatat stomacul, dar am dobândit noi cunoștințe despre țară și a adăugat cuvinte noi în dicționarul nostru comun. După o noapte plină de dans și arome, a doua zi dimineața, echipele au început cu greu să se  pregateasca  pentru editarea unor filme. După exercițiile de ajustare, echipele de filmare a zilelor precedente au fost reasamblate și etapele următoare au fost clarificate: cine este implicat, ce documentație lipsește în continuare și ce ar trebui să includă promovarea proiecției filmului.

Problemele excluziunii sociale, integrarea romilor, sărăcia și lipsa infrastructurii sunt prezentate în scurtmetrajele echipei. Singura întrebare a fost modul în care echipele individuale de editare pot lucra în paralel, ca fiecare filmulet sa formeze si un întreg. A fost o practică serioasă de colaborare pentru echipele de editare si taiere.

Între timp, restul grupului lucra pe promovarea proiecției de film. Era atât de bine să desenezi din nou cu mâna, să cânti și să împărtășești diferite intamplari si povești. Au fost finalizate pliante și afișe desenate manual și a fost pregătită o promoție online.

Activitatea principala a serii a fost muzica, dansul și cultura reciprocă, dar de data aceasta într-un mod ușor alternativ, din cauza unei întreruperi bruște a curentului. Sub cerul înstelat, grupul sacueniului i-a servit pe ceilalți participanți cu pepeni și alte degustări traditionale.