Lunea a fost o zi minunată! Participanții s-au trezit la 7 dimineața, ca de obicei, zâmbind. Ziua a început cu un mic dejun delicios și câteva jocuri de inviorare care au încântat cu adevărat pe toată lumea.

În timpul activitatiilor, băieții și fetele au învățat cum să folosească camera de filmat, de la pornire, prin focalizare, până la înregistrare. După-amiaza a fost petrecută în grupuri mici, pe strazile Sacueniului, intervievând localnicii despre situația socială a orașului și a locuitorilor săi. De asemenea, una dintre echipe a vizitat casa copiilor, ceea ce a afectat tinerii foarte profund.

Mai târziu, natura i-a surprins pe participanti cu ploaie, dar asta nu le-a stricat buna dispozitie. După ploaie, întorcându-se la cazare și introducand materialele in calculatoare, a urmat o seară minunată, seara culturala maghiară. Toți au avut șansa să guste o băutură și mâncare națională, apoi au învățat o melodie și coregrafia aferentă. Dansul a fost amuzant, iar dansul popular a fost destul de istovitor.

 In concluzie toată lumea a învățat ceva nou și s-a bucurat. Așadar, luni a fost perfect, la fel ca zilele anterioare, și speram să fie și mai bine in viitor.