A hétfő nagyszerű nap volt! A résztvevők reggel 7-kor keltek, mint általában, mosolyogva. A napot ízletes reggelivel kezdték és néhány ébresztő játékkal, amik igazán jókedvre derítettek mindenkit.

A műhelymunkák alatt a fiúk-lányok megtanulták használni a televíziós kamerát, a bekapcsolástól a fókuszon át a felvétel készítésig. A délután azzal telt, hogy kis csoportokban Székelyhíd utcáit járva interjúkat készítettek a helyiekkel a város és a lakosok szociális helyzetéről. Az egyik munkacsoport meglátogatta a gyermekotthont is, amely nagyon mélyen érintette a csapat tagjait.
 
Később esővel lepte meg a természet az utcán gyakorlókat, de ez közel sem tette tönkre a napjukat. Az eső, a szállásra való visszatérés és az interjúk begépelése után egy igazán remek este következett, a magyar est. Mindenkinek alkalma adódott megkóstolni egy nemzeti italt és ételt, majd egy dal s az ahhoz tartozó koreográfia megtanulása következett. A tánc nagyon vicces volt, s aztán a néptánc elég kimerítő is.
 
A következtetés nagy vonalakban annyi, hogy mindenki tanult valami újat és jól érezte magát. Épp ezért a hétfő tökéletes volt, akár csak az előző napok, és reméljük ezután csak még jobb lesz.