Cook with Hasan! #1

Te is otthon ülsz? Mi is. De próbáljuk az időnket hasznosan tölteni. Próbálj velünk főzni! Ha szívesen látnál hasonló videókat, esetleg van valami könnyen elkészíthetős tipped, várjuk hozzászólásban a videó alá!

TRY IT YOURSELF!

Cook with Hasan! #2

Sosem találod ki milyen török finomság🍽️ készült önkéntesünk második fôzôs vidijében! Hacsaaaak….. nem kattintasz a play gombra! 😉 Készítsd el te is! Oszd meg velünk kommentben milyen lett!

WATCH THIS!

Cook with Hasan! #3

Kabak Dolması! Érted mire gondolt Hasan? Ha nem, akkor muszáj kipróbálnod ezt a cuki töltött cukkinit, a vegetáriánus török ételt! Erre gondolt! 😀

TRY IT YOURSELF!

Europe Day

Az #EuropaNap május 5-i ünnepéről 2 bejegyzéssel is megemlékezünk idén, #ESC #önkéntes fiataljainknak hála. Ezek egyike ez a videó, amelyből megtudhatod, mi is az az Európa-nap egyáltalán?


Cook with Hasan! #4

Önkénteseink konyhájából, Hasan kezei közül ma is egy ízletes török specialitás került ki, a Karnı Yarık! Szerecsére itt azt is láthatod, hogyan kell elkészíteni!

TRY IT YOURSELF!

Carnival at the highschool

Farsangoltak városunk középiskolásai! Nemzetközi önkéntesünk, Hasan pedig megörökítette egy rövide videóban!

WATCH THIS!

Public Institutions / Education

„A székelyhídi közösség támogatása a média eszközeivel” elnevezésű #ESC projektünkben Hasan feladata olyan videókat készíteni, amely a közintézményeket ismerteti meg a nézőkkel. Ez például a romániai iskolerendszerről szól. Csekkold!


Public institutions / Healthcare

Az „A székelyhídi közösség támogatása a média eszközeivel” elnevezésű #ESC projektünkben Hasan feladata olyan videókat készíteni, amelyek a közintézmények történetét, működését ismertetik meg a nézőkkel. Ez például a romániai egészségügyi rendszerről szól.


Cook with Hasan! #5

Hasan ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb bulguros étellel készült nektek, ez a Çiğ Köfte 😉 De hát mi is az a bulgur? A török konyha egyik fő eleme, mely igazából tört búza. Nagyon egészséges, akárcsak a többi összetevő, ezért mindenképpen próbáljátok ki! Jó étvágyat!

TRY IT YOURSELF!

Cook with Hasan! #6

Hasan most egy babos étellel készült nektek. Kevés összetevőből igazán laktató fogást főzhetünk, mely nagyon ízletes is! Ez a Kuru Fasulye ♥

TRY IT YOURSELF!

Public institutions / The Museum of Sacueni
Hasan egy bemutató videót készített a mindenki által múzeum épületnek ismert létesítményről, melyben bemutatja annak múltját, jelenét, korábbi és aktuális rendeltetését. A kisfilm interjút tartalmaz Liviu Maior és Rhédey Emília helyi lakosokkal, akik az épület régi állapotáról és múltbeli hasznosulásáról beszélnek.


Public institutions / The Phoenix Sport Club

A székelyhídi Phoenix Sportegyesület már évek óta azon tevékenykedik, hogy népszerűsítse a hagyományos íjászatot, illetve továbbadja e sport mikéntjét a fiatal nemzedék számára. A következő percekben egy interjút láthatnak Id. Bokor Zoltán íjásszal, aki a sport helyi meghonosításának folyamatába és történetébe kalauzolja el a nézőket. Ezt követően Guba József edző fog pár technikai, gyakorlatias dolgot elmondani az íjászatról és a járvány okozta helyzetről.


International Youth Day

A Nemzetközi Ifjúsági Nap alkalmával, Hasan egy rövid összeállítást készített, amely fontos és emlékezetes pillanatokat tartalmaz az Ér Hangja Egyesület által 2015 óta szervezett ifjúsági cserékből, melyekre az Erasmus+ program keretében került sor.

Élvezzétek!


Cook with Hasan #7

Ezúttal Hasan Adana Kebabot készített, mely az azonos nevű helységből származik, utcai étel. Ha nem áll rendelkezésedre a hagyományos sütéshez szükséges eszköz, készítheted fasírt formájában is.


Public institutions / The Erhangja Association

Hasan ezúttal egy kisfilmet készített az Ér Hangja Egyesület megalakulásáról, tevékenységéről, munkatársairól. Az elkövetkezendő percekben tehát interjút láthattok Aszalós Tímeával, az egyesület elnökével, Lencar Péterrel, a rádió főszerkesztőjével, illetve Ványa Blankával, a havilap főszerkesztőjével. Emellett megszólal Hasan is, aki röviden bemutatja tevékenységét.


Public institutions / The Parliament of Romania


Cook with Hasan! #8

Az utolsó étel, amelyet Hasan készített nektek projektje alatt, a jól ismert édes Baclava, egy török csemege. Próbáljátok ki a recept, mert nagyon egyszerű. Így megkóstolhatjátok ezt a különlegességet otthon, általatok készítve, nem a piacról megvéve.


Public Institutions – Törekvés Sport Club

Az elkövetkező percekben Hasan a Székelyhidi Törekvés életébe, történetébe mutat betekintést. A csapat 1921-alakult, tehát jövőre ünnepeli fennállásának 100. évfordulóját. Az együttes jelenleg Bihar megye IV. osztályában játszik és utánpótlás csapattal is rendelkezik. Utóbbi ugyancsak a megyei ligában méretteti meg magát, a Progress D csoportban, hasonló korosztályú, 11-12 éves gyerekekkel. A kisfilmben interjút láthatnak Nagy Árpád helyi lakossal, Kiss Sándor edzővel, Erdei Imrével, a csapat menedzserével, illetve Oláh Róberttel, a gyerekcsapat edzőjével.