Amikor az élet citromot ad neked, készíts limonádét; Csapatunk kapta a csodálatos lehetőséget, hogy az első napunk cikket megírja és bemutassa, tehát felkötjük a nadrágunkat , és egy szórakoztató cikket készítünk (remélhetőleg). Annak ellenére, hogy tegnap este találkoztunk egymással, a hivatalos játékok és a névjátékok terhe  vasárnapra  esett. Egy csomó külföldi fiatalt összezártak egy Erasmus + project kereten belül, hogy barátságokat kössenek.

Az első kihívás, amellyel szembesültünk, az volt, hogy minden  országból legalább egy résztvevő csapat tag legyen , és a cikk olvasható ,szórakoztató és  mentálisan megemészthető legyen. A csapattársaimmal való találkozás során rájöttem, hogy keményen kell dolgoznom annak érdekében, hogy ne csalódjon  az ország, ahonnan származom, mivel a csapat, amelybe kerültem tele volt, művészi, sportos és nagyon okos emberekkel.

‘’A kezeim gyorsabbak, mint beszelni tudok, de itt mindenki megkapja azt, amit mondani akarok.’’ – Az író

A „Székelyhíd” nevezetű külföldi városkában, érdekes és veszélyes küldetést kaptunk. Képeket készítettünk, amelyek néhány önkéntes lehetőséget mutathatnak be, és bemutathatják a város azon aspektusait is, amelyekben Székelyhíd javulhat. A város csodálatos és gazdag lehetőségeket kínál az önkéntesek számára. Csapatunknak el kellett’’ lopnia’’ néhány diót (technikailag nem loptuk őket), megnézni a helyi iskolát és’’ betörni’’ a tanári szobába, megismerni a helyi kultúrát és felfedezni egymás tehetségét (és bízzon bennem, ezek az emberek fogjak megváltoztatni a világot, csak várjon és nézze meg). A nap végére feltöltődtünk energiával , megpróbáltuk megismerni egymás nevét, és nyugodtan mondhatjuk, hogy itt mar igazi  barátságok szövődtek .

My hands more as fast as I can talk, but here everyone gets what I want to say. – the writer

A román nemzeti est gazdag asztallal és kedves mágikus  hangulatú kerti partival zárult.

Még sokkal többről lehetne beszelni, de ha szeretné megtapasztalni az Erasmus + program által adott lehetőségeket, azt tanácsolom, hogy vegyen részt egyben, és  akár írjon meg egy hasonló cikket.

Írta: Nagy Szintia, Zarrou Victoria, Gabija Ulinskaite, Richard Milgravis