A házi tészta története a múltba nyúlik vissza, de manapság mar  ritka, hogy az emberek otthon készítsenek tésztát. Szerencsére Szekelyhidon és környékén ez a hagyomány még mindig él. Bár a házi készítésű tészták csak négy alapanyagból készülnek (liszt, tojás, só és egy kevés víz), az elkészítés sokáig tart, mert a  házi  finom tészták készítéséhez precíznek kell lenni. Ha ezt az egyszerű receptet használja, megkapja az alapokat, amelyeket különböző alakzatokká formálhat, például négyzetekre , laskára vagy csigára.

A házi tészta előállításának egyik előnye, hogy egyszerre nagy mennyiséget is előállíthat, amelyet hosszú ideig tárolhat és felhasználhat. A hazi tészta fogyasztasa egészségesebb  es finomabb, mint amit a boltokban arusitanak , mivel sajat maga választja meg az összetevőket, amelyek házi készítésűek is lehetnek.

Pasta Lady

Braun Ildikó személyes élete

Ildikó Braun  43 éves  2 gyermek édesanyja, borász, aki tésztát készít a családjának. Nem szeret vásárolni ételt a szupermarketekből, így egyedül kesziti el ezeket, ahogy a ruhákat és más dolgokat is. Az idők múltával  megtanulta a mesterséget családjától. Télen elkészíti a  tésztát, és későbbre megőrzi , mert nyáron nincs  ideje. A tésztakészítés mellett Ildikó közösségi vezető is,  műhelyeket szervez és segíti a gyermekeket a mesterség megtanulásában.                           

 Hogyan növelheti jövedelmét, ha tésztagyártó ?

  • Próbáljon vállalkozást kezdeményezni, és használjon olyan márkanevet,amellyel a  termék vonzó lehet a fogyasztók számára.
  • Használjon egyedi recepteket, amelyek bemutathatók online műhelyekben és hirdetésekben.
  • Vegyen részt a helyi szezonális vásárokon vagy vasárnapi piacokon. Ezek a lehetőségek segíthetnek az indulásban.
  • Készítsen tészta ételeket, és mutassa be azokat a helyi üzletekben, irodákban vagy nagy eseményeken, például esküvőkön.
  • Hirdesse a terméket a helyi üzletekben és éttermekben. Fontolja meg hogy befektessen a termék népszerűsítésében, éttermi menükben történő hirdetésekben.