Kishegyes este un sat și o comună în același timp, situat în Serbia în provincia Voievodat, în mijlocul regiunii Bacska. Această comună se află lângă răul Krivaja între dealurile Telecskai, chiar la mijloc între drumurile spre Topolya și Szenttamas. Această comunitate are o grădiniță, o școală generală, o librărie și o instituție de sănătate. Foarte mulți oameni faimoși au început cariera pornind din acest sat mic ca de exemplu Lajko Felix și faimoasă cântăreața Ruzsa Magdi. În Kishegyes apare o revistă lunară numită Szo-Beszed. În această comună sunt mai multe organizații care înfloresc această comunitate. Este de menționat că Pompierii Voluntari Maronka Karoly au o istorie de 130 de ani.


Orașul Nyiradony se află în județul Hajdu-Bihar din Ungaria. Localitatea este delimitat dinspre nord, est și vest de județul Szabolcs-Szatmar-Bereg. Orașul se situează 8 km departe de Balkany, tot așa se află 8 km departe de Nyirmihalydi pe calea principală 471, iar vecinul est Nyirlugos se află la 10 km distanță. Prin orașul Hajdusamson ajungem la Debrețin.


Comuna Gersekarat este situată în județul Vas din Ungaria, la o distanță de 10 km de Vasvar, se află la 16 km distanță de Kormend. La marginea satului se află un lac numit Fiasto alimentat de apele subterane. Pe marginea lacului cresc plante protejate. Pe una dintre podgorii, pe dealul Mihalyfai există o capelă și case de presă protejate, adică pivnițe. La sud de sat se află un lac de 3,33 hectare. O parte din aceasta este pentru pescuit, cealaltă pentru cei care vor să relaxează. Există și un camping pe malul lacului, camere și case de închiriat în sat. Cealaltă podgorie este Muntele Bukk din regiunea Carat. Aici, în ultimii ani, tradiția refugiului montan a fost reînviată. La începutul lunii mai, ei își vor continua tradițiile trăită anterior dar și cele uitate deja.


Localitatea Edeleny se află în județul Borsod-Abauj-Zemplen, este centrul districtului Edeleny. Este situat la 25 km nord de Miskolc, în Valea Bodva de-a lungul drumului principal 27 și a liniei de cale ferată Miskolc-Tornanadaska. Zona a fost locuită din timpuri preistorice, după cum se demonstrează și prin uneltele de piatră paleolitice. Cuceritorii maghiari au stabilit o așezare semnificativă pe locul castelului actual Edeleny Borsod, cel mai mare sat ungar contemporan care a fost identificat arheologic. Un total de 17 case au fost săpată pe fosta suprafață, pe partea nordică a dealului. Conform datelor publicate, 92% din populația așezării se declară a fi de naționalitate maghiară, iar 8% dintre ei sunt de etnie romă.


Comunitatea Kamocsa se află în Slovacia, în districtul Nyitrai, localitatea se află la o distanță de 14 km de Ersekujvar, 7 km departe de Guta din partea estică, pe marginea lacului Vag. Trece prin ea drumul principal 563 care face legătura între Gut și Ersekujvar. Lângă Kamocsa, canalul Nitra se varsă în Vag. Administrativ este mărginit de Guta de la sud, Naszvad de la sud-est, Ersekujvar de la est. Biserica reformată a fost construită în 1787 pe locul fostei bisericii de lemn care a fost distrusă de turci.


Szekelyhid, adică Săcueni în limba română este un oraș lângă frontieră română- maghiară. Se află în Valea Ierului, la o distanță de 42 km de Oradea. Acest oraș conține și alte localități privind administrația publică Ciocaia, Cădea, Kobolkut, Sânmicolau de Munte și Olosig. Numele Szekelyhid a fost menționat pentru prima dată într-un hrisov din anii 1217, înainte de invazia turcilor. A fost declarat oraș în mai 2004, iar în iulie a fost deschis un nou punct de trecere a frontierei maghiar spre Letavertes.