Asociaţia Erhangja organizează un schimb de tineri în oraşul Săcueni, de data asta pt promotarea activităţilor de voluntariat. Schimbul de tineri de o săptămână are ca titlu „Volunteering for today, volunteering for tomorrow” şi va fi organizat în septembrie 2019 cu participarea a 30 de tineri din Lituania, Letonia, Grecia, România și Ungaria.

Acesta va avea scopul de a cunoaște obiceiurile de voluntariat ale tinerilor din țările participante, a situației voluntariatului în UE, problemele cu care acesta se confruntă (nu este îndeajuns recunoscut). Tinerii vor reflecta și asupra modului în care țările, unitățile administrativ-teritoriale locale și UE ar trebui sprijini acest tip de activitate. Participanții se vor familiariza cu beneficiile voluntariatului asupra vieții lor personale, sociale, și chiar și profesionale. În activitate dorim să includem tineri care se confruntă cu obstacole sociale și economice, care vor conștientiza că această activitate poate servi ca experiență de lucru cu ajutorul căreia pot obține mai ușor un job.

De-a lungul schimbului de tineri, participanții vor experimenta 4 TIPURI DE ACTIVITĂȚI DE VOLUNTARIAT: vor participa la o acțiune outdoor (renovare în parc sau la stadion), vor oferi suport la diverse instituții din localitate (muzeu, bibliotecă, primărie, etc.), vor derula diverse activități pentru tinerii locali, vor conversa cu copiii de la casa de copii din oraş.

Participanții vor desfășura mai multe acțiuni de promovare a voluntariatului: una ce va consta din parcurgerea unor străzi din Oradea ținând un cearceaf pe care vor fi trecute beneficiile voluntariatului, împărțind flyere și conversând cu trecătorii și un eveniment de comunitate la Săcueni, în cadrul căreia, pe lângă prezentarea rezultatelor mobilității, tinerii vor vorbi cu cei prezenți și despre importanța implicării în acțiuni de voluntariat.

Schimbul de tineri include o seară interculturală și activități pentru cunoașterea culturii fiecărei țări participante în parte.

La finalul fiecărei zile, tinerii vor crea câte 2 articole și 2 videouri despre activitățile zilei. Schimbul de tineri se va încheia cu dezvoltarea ideilor de continuare a mobilității, dar și cu completarea și înmânarea certificatelor Youthpass detaliate.