Tinerii paricipanți ai programului au prezentat broșura de mică întindere pe care au pregătit-o ei împreună despre meșteșugurile vechi ale microregiunii la Săcueni, cu ocazia schimbului de tineri Erasmus+ organizat de Asociația Erhangja.

Topicaprogramului de osăptămâna era reînvierea meseriilor vechi și transformarea lor într-o posibil sursă de venit. Astfel, pe lângă activitățile legate de meserii vechi, antreprenorii potențiali ai viitorului au aruncat o privire și în lumea marketingului în formă practică, prin joc.

Pe la sfârșitul zilei participanții au pregătit în grupuri, printr-un brainstorming câteva metode de comercializare despre produsele meșteșugurilor cunoscute, descoperite pe ziua respectivă. Ca rezultatul acestor activități în finalul zilei tinerii au avut trei texte mici: una despre viața meșterului care practică meseria respectivă, una despre procesul de pregătire și producerea, și una despre metodele posibile de a transformameseria respetivă într-o sursă de venit. Din aceste texte și din fotografiile făcute pe parcursul zilelor un grup operativ format din 3-4 tineri a pregătit broșura.  Cei mai mulți dintre persoanele implicate în acest proiect nu au avut șansa nici odată să apare într-o broșură sau orice publicație de o limbă străină – aspect ce ajută la turismul orașului în care meseriașii aproape uitați în atelierele lor au ceva la îndemână când e timpul să prezintă meseria lor în limba engleză.

Au fost atenți la punctualitatea datelor, la aspectul broșurei și toate acestea în așa fel încât nici unu’ dintr-e participanți nu aveau studii și experiență relevantă.

Broșura a fost prezentată în ultima zi al proiectului, organizat de către tineri și organizatori, în Muzeul din Săcuieni. Evenimentul de prezentare a fost deschis pentru toată lumea. Participanții pe lângă broșură au primit și un disc autocolant pe care erau gravate éi vopsite steagurile țărilor participanți în proiect. Datorită grupului din Lituania și Grecia tinerii au participat la un spectacol plin de muzică și voie bună. Liderul Asociației Ér Hangja, Aszalós Timea era încântată de faptul că aproape 30 de participanți într-o săptămână s-au unit ca și o familie. Pe urmă primarul Beres Csaba a pus accent pe munca desfășurată de către asociația locală pentru participanți. Sunt singurii care se ocupă de desfășurarea programelor internaționale din microregiune. După prezentarea broșurei, participanții au evaluat și au încheiat săptămâna cu succes. Pe urmă au planificat programe pentru viitor, iar luni toată lumea s-a întors acasă.