Timpul dinainte de prânz a fost destinat filmării introducerilor pentru filmele scurte făcute despre pregătirea mâncărurilor naționale. Fiecare grup a imaginat și a plănuit o introducere foarte scurtă pentru filmele scurte (ce fel de fundal au nevoie, cum să se introducă grupul respectiv, etc.) și apoi să și filmeze metrajele cu ajutorul colegului expert al asociației. Nici după prânz nu s-a liniștit ritmul muncii fiindcă tinerii au avut ultimele sute de metri pentru a filma metrajele lipsite. După munca intensă a urmat un repaos activ.
 
Participanții au fost la vizită din nou la antreprenori din jurul orașului Săcueni, mai exact la Sânnicolau de Munte.

 

De data aceasta au avut ocazia superbă ca să cunoască tehnologia și avantajele presării uleiurilor la rece sau a macinării tradiționale a cerealelor. Și de data asta tinerii au fost primiți cu masă așternută la care au gustat uleiurile presate la rece din diferite semințe, lipia din făină integral home-made, sau crema de năut. Cu toate că ziua s-a prelungit iarăși, grupul din Slovacia i-a surprins pe ceilalți cu o seară culturală foarte amuzantă.