Horvátország
Az Udruga Vrata prema Europi (Ajtó Európára Egyesület) azért jött létre, hogy segítse annak a horvátországi európai régiónak a növekedését és társadalmi-gazdasági fejlősédést, ahol az egyesület székhelye is található. Az egyesület legfőbb célkitűzése a térségek közötti együttműködés előmozdítása a kulturális, gazdasági és társadalmi összetartás érdekében. A jellemző célok közé tartozik még a határokon átívelő együttműködések, kulturális örökségek, hagyományőrzés, önkéntesség, turizmus, ifjúság, sport és munkavállalás terén megvalósítható projektek fenntartása. Az egyesületi tevékenységet nagyrészt a képzések, konferenciák, tapasztalatcserék és jó gyakorlatok megosztásának megszervezése jelenti, illetve a human erőforrás menedzselése a köz, magán- és civil szférákban egész a szakértők társadalmi-oktatási fejlesztésééig
Magyarország
Az EGTC Gate to Europe (EGTC Kapu Európára) szervezet tulajdonképpen egy partneri kapcsolatot jelent 35 magyarországi és romániai település önkormányzata között, amelyet 2012. májusában hoztak létre. A szervezet célja a határon átívelő infrastrukturális, gazdasági, ifjúsági, társadalmi, sport és kulturális jellegű projektek támogatása. Az EGTC székhelye Nyíradony, Magyarország. Jelenleg 3 állandó projektmenedzserrel dolgozik a szervezet.
Szlovákia
A SYTEV-Slovakian Youth for Traveling, Education and Volunteering (SYTEV-Szlovák Fiatalok Utazásért, Tanításért és Önkéntességért) szervezet a társadalmi élet fellendítésére helyezi a hangsúlyt az adakozás és a nevelés által. A szervezeti célok közé tartozik a helyi, nemzeti és nemzetközi szintű aktivitás kialakítása, fejlesztése a nem formális tanulás, szabadidő kitöltése, társadalmi-kulturális szféra és az ifjúsági közösségek önkéntes gyakorlatai terén. A szervezet tevékenységeinek célcsoportját főként a tinédzserek, de az egész 13 és 30 év közötti korosztály jelenti.
Bulgária
A European projects in Bulgaria Association (Európai projektek Bulgáriában Egyesület) európai pályázatokat valósít meg együttműködésben intézményekkel, iskolákkal illetve más létesítményekkel, egyénekkel a demokratikus reformokért az oktatásban,az új mechanizmusok beindításáért és javaslatok megfogalmazásáért. A szervezet szakértői csoportjában dolgoznak szociális munkában, pszichológiában, számítástechnikában, egészségügyben, a jog területén, a művészetekben és az önkéntességben jártas személyek. Az egyesület számos szabaidővel és egészséges életmóddal kapcsolatos pályázat megvalósításában részt vett eddig, és továbbra is azon dolgoznak fiatal vezetőkkel, hogy támogatást és útmutatást tudjanak nyújtani a jövőbeni fejlődésükhöz.