Reggeli után csupán néhány perc állt rendelkezésünkre, hogy össze szedjük erőnket, és  képesek legyünk az egész várost “színessé tenni” . Néhány perc rövid eligazítás után elkezdtük az utazást Székelyhíd helyszíneire, amelyeket fel kellett újítani. Három csoportot alakítottunk ki, és ujra festettünk egy hidat, padokat és néhány kerítést.

Nagyon forró nap volt, ami mindenki számára megnehezítette a munkát, de sok víz segítségével kepések voltunk élvezni a festést! Ezután visszatértünk a szálláshoz ahol vart minket az  ebéd. Megterveztük a következő nap projektjét, amely a helyi iskolában lett megtartva. Posztereket készítettünk az önkéntesség fontosságának bemutatása érdekében,  sok játékot és tevékenységet készítettünk a középiskolások számára.

Megnéztünk egy videót aminek a témája az önkéntesség ellentmondásai: hogy valódi változást hoz-e vagy sem. Ezután vitát folytattunk, hogy  igaza volt-e a Tedx  műsorvezetőjének. A következtetés pedig az volt, hogy nem értünk egyet vele. Összegezve: egy újabb igazán szórakoztató napunk volt a gyönyörű Székelyhídon!

Írta: Beatričė Zajančkauskaitė, Elina Smite, Vodila Martin, Vezsenyi Ákos