A nemezelés olyan mesterség  amely  a régi történelmi időre nyúlik vissza. A  gyapjú fontos szerepet játszott őseink életében, mivel ez volt házuk, az úgynevezett jurta egyik alkotóeleme. Ennek a módszernek a használata  az volt, hogy a gyapjú vízálló és ellenáll az időjárási kihívásoknak, így tökéletesen megvédi az embereket. Ezenkívül ugyanezt  az anyagot használták a pásztorok ruháira is. A gyapjú felhasználásának ezen módjai jelzi  a nemezelés fontosságát,  manapság ezt a technikát, főleg csak hobbiként gyakoroljak. Mivel egyes gyártási technikák időigényesek, sok türelemre lesz szükségünk, ha szeretnénk kipróbálni. Másrészt, ha szeretne gyorsan elkészíteni gyönyörű dolgokat, keressen egy tűt és hagyja, hogy a varázslat elkezdődjön. Ha van elég türelme, a nemezelés könnyen válhat valódi szenvedélyévé, mert elképesztő, hogy a gyapjú hogyan változik a szakaszok során.

A gyapjú imádó

Faragó Emese asszony személyes élete

Faragó Emese egy 47 éves nő, aki  Bihar megyei Nagyváradon él,van egy 21 éves lanya. 15 évvel ezelőtt kezdett el a gyapjúval foglalkozni, most egy Waldorf nevezetű óvodában dolgozik.  Továbbra is gyakorolja nemezelést, mert az  intézmény ahol dolgozik, egyik alapelve az hogy természetes anyagokat  használjanak a gyermekekkel. A nemezelést és a munkát kombinálva az életében, gyapjújátékokat készített gyerekeknek / gyerekekkel. Minden év végén segít a gyerekeknek, hogy saját hátizsákjukat elkészítsék, mielőtt általános iskolába mennének. Célja nem a pénz, de néha, amikor valaki megrendel valamit, szimbolikus árat kér. Minden megrendelést próbál egyedivé és különlegesé tenni. A legtöbb megrendelés táskák, párnák és plusokbol áll.

Hogyan lehet növelni a jövedelmét, ha a nemezeles mesterseget praktizalja?

  • Nyisson egy online áruházat, ahol az ügyfelek létrehozhatják saját terméküket. Például az ügyfél kiválaszthatja a telefon tokjának alapszínét, majd a dekorációt, a mintát és így tovább.
  • Kezdőkészletek eladása. Ezek tartalmazzák az utasításokat és egyes lépések fényképeit.
  • Nyílt interaktív műhelyek, ahol az emberek maguk készíthetik a terméket, majd csak az anyagokért és az óráért fizetnek.
  • Vegyen részt fesztiválokon, szezonális vásárokon és bolhapiacokon.