Împâslirea  aparține, de asemenea, acelor meșteșuguri care sunt practicate de foarte mult timp. Lâna folosită pentru împâslire a jucat un rol important în viața strămoșilor noștri, deoarece a fost una dintre componentele „caselor” lor, așa-numitele iurte. Unul dintre motivele pentru care se folosea aceasta tehnica, a fost aceea ca lâna este rezistentă la apă și are rezistentă la provocările vremii, astfel încât ar putea proteja oamenii intr-un mod perfect. În afară de aceasta, același material a fost folosit pentru hainele ciobanilor. Aceste modalități de utilizare a lânii indică importanța împâslirii, deoarece aceasta este tehnica din zilele noastre, care este practicată mai ales doar ca un hobby. Deoarece unele tehnici de confecție consumă foarte mult timp, veți avea nevoie de multă răbdare dacă doriți să le încercați. Pe de altă parte, dacă îți place să creezi repede lucruri frumoase, caută un ac și lasă magia să înceapă. Cu toate acestea, dacă ai suficientă răbdare, împâslirea poate deveni pasiunea ta reală cu ușurință, deoarece este uimitor modul în care se schimbă lâna în timpul etapelor.

Iubitoarea  de Lână

Viața personală a doamnei Emese Faragó

Emese Faragó este o femeie de 47 de ani care locuiește în Oradea, Bihor, are o fiică de 21 de ani. A început să lucreze cu lână în urmă cu 15 ani, acum lucrează într-o grădiniță Waldorf și poate încă să practice împâslirea, deoarece un principiu al instituției la care preda este să folosească materiale naturale pentru activitățile copiilor. Nu a trebuit să încerce din răsputeri să îmbine împâslirea și munca în viața ei, ea început să facă jucării din lână pentru / cu copiii. La sfârșitul fiecărui an, îi ajută pe copii să își croiască propriul rucsac înainte de a urma școala primară. Ținta ei nu sunt banii, dar uneori, când cineva comandă ceva, cere un preț simbolic. Mai mult, încearcă să facă fiecare comandă unică și specială. În ceea ce privește articolele pe care le creaza, majoritatea comenzilor sunt genti, perne și plușuri.

Cum să-ți crești venitul dacă ești mester al împâslirii?

  • Deschideți un magazin online unde clienții își pot crea propriul produs. De exemplu, un client poate alege o culoare de bază a unei carcase de telefon, apoi decorațiunile, designul și așa mai departe.
  • Vindeți truse de împâslit pentru începători. Acestea includ instrucțiuni și fotografii ale fiecărui pas.
  • Deschide ateliere interactive în care oamenii pot face produsul în sine și apoi pot plăti doar materialele și o lecție.
  • Participați la festivaluri, târguri sezoniere și piețe de vechituri.