În perioada 8-11 iunie, la Săcueni, va fi organizată din nou o întâlnire a așezărilor frățești, sub coordonarea Asociației Ér Hangja Egyesület. La seria de evenimente numite E-turism în UE vor participa reprezentanți din Edeleny, Héhalmi, Gyermelyi, Algyő, Mucsony (Ungaria), Kamocsa și Kürti (Slovacia), precum și reprezentanți locali.

Unul dintre obiectivele întâlnirii de patru zile este acela de a se putea concentra pe răspunsuri la nevoile și problemele care au apărut în legătură cu turismul din localitățile lor și de a defini direcții strategice comune pentru dezvoltarea e-turismului în localităţi şi coordonarea acestora. Unul dintre beneficiile pozitive pe termen mediu și lung ale sinergiei proiectului este crearea unui site web comun accesibil de către toți partenerii (care acoperă 3 țări), pe care să poată fi actualizate și promovate continuu serviciile turistice digitalizate ale localităților respective.

În cadrul întâlnirii, localitățile își vor prezenta situația actuală în domeniul turismului și vor examina, de asemenea, avantajele și oportunitățile pe care le aduce apartenența la UE pentru sectorul respectiv. La eveniment, participanții vor discuta și evalua problemele cu care se confruntă UE în prezent, efectele și oportunitățile acestora pentru sectorul turismului. În plus, o altă prioritate principală a proiectului este egalitatea de gen, egalitatea de șanse, inclusiv sprijinul femeilor. E-Turism în UE este proiectul nostru, prin digitalizarea serviciilor turistice și a produselor și serviciilor suplimentare aferente acestui sector, pentru femeile și fetele menționate mai sus (indiferent de vârstă, apartenență socială, dizabilitate etc.) în mediu și pe termen lung, integrarea, egalitatea șanselor, poate oferi oportunități pentru egalitatea de gen. În cadrul evenimentului, participanții vor afla despre activitatea Comitetului pentru Comerț Internațional și a Comitetului pentru Cultură și Educație prin prezentarea lui Gyula Winkler, deputant în Parlamentul European. Delegațiile și participanții vor discuta și alte probleme actuale care afectează UE.

Programul întâlnirii așezărilor frățești  va fi făcut și mai atractiv și mai interesant pentru participanți prin multe alte evenimente, cum ar fi o expoziție de mici producători, un concurs de gătit, un spectacol de dans și muzică populară și multe alte activități de agreement create de visătorii evenimentului.

Evenimentul este organizat de Asociația Ér Hangja Egyesület împreună cu primăria orașului Săcueni și cu sprijinul programului Europa pentru cetățeni.

Mai multe informație: eturism.erhangja.ro