A început programul Erasmus+, care are ca scop principal cunoașterea meseriilor vechi și planificarea lor ca și o sursă de venit.

Din 4 țări 28 de tineri participă la un program internațional pentru schimb de experiențe, datorită proiectului Erasmus+, coordonat de Asociația Ér Hangja. Asociația organizează acest program pentru a patra oară, iar în acest an tema săptămânii este: Meșteșugurile vechi, viitoare surse de venit.

Tinerii din Grecia, Lituania, Ungaria și România în timp de o săptămână în fiecare zi, au făcut cunoștință cu meseriile vechi, care sunt pe cale de dispariție, și pe lângă asta au căutat o oportunitate de a face afecere pe termen lung din ele. În a doua zi Pósa Tibor de la Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România a prezentat informații de bază din marketing, după care a urmat un joc interesant prin care participanții au aflat pe ce trebuie să pună accent dacă vor să se ocupe de o meserie veche.

Pe lângă acest program participanții au făcut cunoștință cu meseriile vechi ale țărilor participante în proiect, cum ar fi crearea bijuteriilor din iederă cum produc cei din Lituania. De lângă meseriile vechi nu poate lipsi nici gastronomia țărilor, de exemplu: ciocolata din Szerencs (Ungaria). Cunoașterea tradițiilor și a meseriilor vechi a început cu prezentarea producției de miere. Echipa a vizitat un apicultor local, care a vorbit despre frumusețea și greutatea meseriei, în timp ce instrumentele de lucru au fost dat din mână în mână.

Scopul programului este ca la sfârșitul acestei săptămâni internaționale, tinerii să producă o broșură în limba engleză, care rezumă tot ce au văzut și au trăit. Prezentarea acestei broșuri va fi în data de 13 mai, în Muzeul din Săcuieni, începând cu ora 10.

Până atunci tinerii se vor ocupa de sculpturarea lemnului, țesutul covorului și scaunului, și alte curiozități.