Țesutul, este un meșteșug tradițional, care inițial a fost manual, dar în timpul Revoluției industriale a fost  modernizat acest mestesug si s-a inventat mașina de țesut. Primul lucru la care se gandesc majoritatea oamenilor atunci când vorbesc despre țesut este producția de covoare, dar de fapt se pot crea multe lucruri cu această tehnică, cum ar fi haine, genți si altele. Țesutul necesită o cantitate mare de concentrare și răbdare, desigur, dar pregătirea pentru munca durează mai mult timp decât țesutul în sine. În plus, atunci când doriți să faceți un eșantion în producția dvs., trebuie să fiți foarte precisi să calculati care șiruri doriți să le țeseți. Rețineți că țesutul este, de asemenea, o meserie pe care ar trebui să o încercați o dată în viață, deoarece poate fi o adevărată distracție dacă ați învățat deja tehnica.

Păianjenul local

Viața personală a doamnei  Irén Balajti

Irén Balajti locuiește în Cheșereu și este țesătoare. Are 7 nepoți și, pentru că e casnica, petrece mult timp cu acestia, cu excepția verii, când pregateste o mulțime de obiecte pentru ei. Înainte de a începe să țese, era fermier, avea tot felul de plante și îi placea grădinăritul. Țesutul l-a invatat de la bunica; ea a fost cea care a inspirat-o să înceapă această meserie. Deoarece petrece mult timp cu nepoții, trebuie să aibă un venit, așa că a început să-și vândă articolele pe care le face cu multa dragoste. Toate produsele sale sunt fabricate din materiale naturale, care includ pulovere vechi și haine second-hand. Soțul ei obișnuia să o numească, păianjen de fiecare dată când lucra, din cauza timpului pe care îl petrecea cu țesutul.  Nu ar renunța niciodată la meseria ei pentru că o relaxează și o face fericită.                           

Cum să crești veniturile cu meșteșugul de țesut?

  • Căutați oportunități pentru a obține materiale de pe piețele de vechituri, vânzări de weekend sau magazine second-hand.
  • Luați în considerare creșterea prețurilor, pentru că par a fi prea mici pentru o munca manuală.
  • Creați un profil pe site-ul www.etsi.com în care puteți vinde numai produse handmade.
  • Gazduiti ateliere pentru ca tinerii să mențină vie această tradiție și să crească popularitatea produselor.
  • Participare la diverse târguri de meșteri, piețe duminicale, festivaluri și evenimente similare.
  • Colaborați cu magazinele de epocă, pentru a vă vinde produsul mai eficient.
  • Promovează-ți produsul ca fiind ecologic. Acest lucru ar putea atrage o gamă mai largă de clienți.