Egy projekt lehet akármilyen hosszú vagy rövid időtartamú, valahogy az utolsó nap mindig a legjobb nap. Ha valakinek honvágya van, akkor azért, mert hamarosan haza érhet, ha valaki pedig barátokra vágyott akkor meg azért, mert eddigre biztosan lett 1-2 jó barátja. Ugyanez az idei projektben sem történt másként.
 
Emellett viszont voltak más történések a vasárnapban. Reggel a fiatalok kiszórták a városban a szórólapokat és plakátokat a filmvetítésről, később pedig megkezdődött a vetítés. Székelyhíd polgármestere is megjelent a színen azért, hogy köszöntse az ifjakat és köszönetet mondjon azért, hogy egy újabb nyári kaland erejéig az ő kis városát választották úti célul. Ugyanígy a szervezők is kifejezték hálájukat a résztvevők aktív részvételéért és az eredményes hétért.
 
A filmvetítést ugyan többen is élvezték, a délután azonban újra csak a résztvevőket várta vissza ebéd után. A legfontosabb rész ekkor következett, hiszen a fiatalok kiértékelték a projektet és átvették már az előző este kitöltött Youthpassokat. Így hát nem maradt más hátra, mint egy búcsúbulival megünnepelni az elmúlt hét eredményeit.