Între 16-18 Iunie, în cadrul a IV-ei ediții a zilelor orașului Săcueni, a avut loc întrunirea prietenoasă a orașelor înfrățite peste hotare în organizația Asociației Ér Hangja, care a alăturat orașul mic al Săcuenului, din zona Văii Ierului orașelor înfrățite din România,Ungaria, Belgia, Croația și Felvidék (Slovacia). Scopul întâlnirii era dezvoltarea comunităților prin schimb de experiențe,  pentru construirea unui viitor comun în Europa. Programul s-a desfășurat cu finanțarea programului Europa pentru cetățeni și cu subvenția Primăriei locale.

Evenimentul întitulat Să ne adunăm în scopul vitorului nostru comun! a fost deschis festiv de către Aszalós Tímea, președintele Asociației Ér Hangja și Béres Csaba, primarul orașului Săcueni. Delegațiile orașelor înfrățite au ajuns vineri dimineață în clădiraea muzeului orașului Săcueni, unde au prin mici prezentații, au cunoscut mai bine celelalte orașe.

Dr. Kres Timea, manager de proiecte  a Asociației  Ușă spre Europa, din orașul Sepse, Croația, a  ținut o scurtă prezentație despre istoria Uniunii Europene și a vorbit despre probleme actuale, care generează o tot mai mare incertitudine politică din zona Drávaszög (o zonă lângă râul Drava). Tóth Ágnes, referentul cultural  al consiliului local din orașul Gyermely (partea de nord a Ungariei) a rezumat în trei puncte avantajele mebriei UE: desciderea hotarelor,acordarea  subvențiilor pentru dezvoltare și posibilitatea de a face rost de surse de venit pentru acest scop.
Comuna Nyíradony, din județul  Hajdú-Bihar a fost reprezentat de vice-primarul Sztancs Tibor, care a prezentat două proiecte  care sprijină activitățile sportive din acest oraș.
Comuna Dunamócs, lăngă Dunăre, din zona Felvidék – care se orientează către turismul gastronomic și de ciclism a fost prezentat de către Banai Tóth Pál.
Primarul orașului german Kirchdorf am Inn, Hans Springer, cu ajutorul interpretului,  preotului romano-catolic Kovács János, a prezentat o posibilă viziune a viitorului comun bazată pe tineret și  învățarea limbilor străine. Scopul comun este formarea unei relații și mai strănse de prietenie cu orașul Székelyhíd .

Orașul nostru Székelyhíd, a fost prezentat de către  primarul Béres Csaba, care a vorbit  despre proiecte de dezvoltare locale și a specificat că rezultatele unora dintre acestea încep să fie vizibile , dar și despre proiecte a căror rezultate nu se pot vedea încă, dar care sunt pe o cale foarte bună. A dat și exemple: zona vinului, proiectele turistice legate de ștrandurile termale, castele, conacurile aristocratice din zonă. Primarul a vorbit și despre dificultățile legate de integrarea cominității rome,  20% din populația orașului, prezentare după care și comiunitățile participante au împărtășit experiențele legate de această problemă. În după amiaza acestei zile, în cadrul deschiderii festive a IV-ei ediții a zilelor orașului, delegațiile au depus coroane la monumentul millenar, au participat la deschiderea expoziției artistce, au vizionat sceneta trupei amator NagySzakSzínTár cu tematica: provocările Uniunii Europene, și au încheiat ziua cu o cină bună, cu vinuri și dans popular din zona Văii Ierului.

Sâmbătă  întălnirea dintre orașe a fost continuată de o conferință în sala festivă a primăriei locale, care a fost deschis de prezentarea deputatului parlamentar al partidei UDMR, Szabó Ödön, cu titlul De la Eurocritică la Eurofobie, Viitorul Uniunii Europene.  El a explicat, că în cadrul luării decizilor importante în UE apar foarte multe contradicții ideologice. A mai adăugat că aceste alianțe silite, de interes, valorice se vor transforma treptat  în alianțe politice. După părerea lui conflictele interne pot fi rezolvate numai  prin dialog deschis, nu prin ieșire din alianță, așa că uniunea țărilor Europene este o alianță foarte importantă și utilă.
Deputatul parlamentar european, Winkler Gyula a avut o prezentare cu titlul UE după BrExit. El a vorbit despre ieșirea Regatului Unit din UE și consecințele acesteia, iar după aceasta delegațiile orașelor înfrățite au ținut un for despre posibilitățile de colaborare prin planuri, viziuni de viitor.

Ultima parte a întălnirii, o zi și jumătate,  a trecut cu distracție: plimbare prin orașul Săcueni, programe de sport, aer liber, culturale legate de programul zilelor orașului. În perioada întălnirii orașelor înfrățite au avut loc programe variate pentru copii, tineret, pentru o mai bună cunoaștere a UE (jocuri quiz, file scurte, concurs de desen cu tema Ce este UE pentru tine?).