Titlul proiectului: Common values, common challenges and common European future


Beneficiar: (organizație, localitate, județ)
Asociația Érhangja Egyesület, Săcueni, Bihor

Parteneri: (nume, localitate, țară)
Héhalom Község Önkormányzata – Héhalom, Ungaria
Edelény Város Önkormányzata – Edelény, Ungaria
MUCSONY NAGYKOZSEG ONKORMANYZATA – Mucsony, Ungaria
Obec Komoca – Kamoca, Slovacia
Obec Strekov – Strekov, Slovacia

Componenta, măsura:
Europe for Citizens Programme, Stand 2 – Measure 2.1 “Town – Twinning”

Perioada de implementare a proiectului: (zi, lună, an)
nedefinit

Finanțarea contractată (grantul): 22.175 €

Date de contact: (nume beneficiar, adresă beneficiar, e-mail, telefon, fax, site beneficiar)
Asociația Érhangja Egyesület
STR. LIBERTATII, NR. 22, SCARA C, AP. 3
Erhangja1@gmail.com
0040-762-830344
www.erhangja.ro

Persoana de contact: (managerul de proiect: nume, date de contact)
ASZALOS TIMEA
0040-762-830344

Website: (al proiectului – dacă există sau o secțiune de site cu informații despre proiect)
https://palyazatok.erhangja.ro/hu/projekt/egy-osszetartobb-eu-kialakitasa-mezogazdasagi-informaciocsere-reven/

Descrierea proiectului:
(elemente de atins: temă, obiective, scop, grup(uri) țintă, participanți locali/ internaționali și rolul lor, activități/evenimente, locuri de desfășurare, rezultate și impact, promovarea proiectului, diseminarea rezultatelor, implicarea partenerilor în concepţie, implementare și evaluare, implicarea comunității locale/cetățenilor, dimensiune (socială, culturală, europeană), urmări ale proiectului etc.)

Proiectul își propune să reunească delegații din Edelény, Héhalom, Múcsony (Ungaria), Komoca și Strekov (Slovacia) și Săcueni (România) în 2021 în localitatea Săcueni pentru evenimentul de înfrățire a orașelor intitulat Schimb de experiențe agricole și culturale pentru o UE mai coezivă. Reuniunea își propune să permită localităților să își împărtășească situația în ceea ce privește economia, turismul, în special din punct de vedere al beneficiilor pe care le-a adus statutul de membru al UE. De asemenea, vor împărtăși informații cu privire la situația lor agricolă (procentajul locurilor de muncă, produsele realizate, problemele etc.). Pe lângă acestea, evenimentul intenționează să ofere participanților posibilitatea de a aborda problemele cu care se confruntă UE în zilele noastre, inclusiv euroscepticismul, europhobia, Brexit, criza refugiaților, desigur, reflectând și asupra momentelor istorice în care acestea au apărut. Delegațiile vor participa, de asemenea, la o expoziție locală de produse împreună cu fermierii din regiune, care le va permite să facă schimb de bune practici și să discute probleme comune.

Participanții se vor familiariza și cu activitatea Comitetului pentru Comerț Internațional și a celui de Cultură și Educație, prin prezentările lui Winkler Gyula, membru al Parlamentului European. El va informa tinerii participanți cu privire la posibilitățile pe care le oferă programul Erasmus din punctul de vedere al dezvoltării lor personale și al învățării interculturale. Participanții vor realiza podcast-uri radio și / sau videoclipuri scurte cu privire la importanța angajării în activități de voluntariat pentru a motiva grupurile țintă să devină cetățeni mai responsabili și mai activi. Delegațiile își vor dezvolta și sentimentul de solidaritate, deoarece vor vizita și vor fi informați despre misiunea unei case de copii din localitate.

Mai mult, schimbul intercultural va juca, de asemenea, un rol important la eveniment, deoarece participanții își vor împărtăși valorile culturale: muzică populară, cântece, haine, mâncare etc.

Impresii despre/din proiect: (cuvântul managerului de proiect – cu o poză/ cuvântul primarului localitate gazdă ori localitate parteneră – cu o poză, opinii ale participanților, ale beneficiarului sau ale partenerilor, aspecte pozitive și/sau negative, impresii și reacții diverse etc.)