Szeretnél 11 hónapot Franciaország egyik kisvárosában élni? Dolgoznál együtt más fiatal önkéntesekkel? Ha igen, akkor ez a lehetőség rád vár! Sarthe városába 6 motivált fiatalt várnak, 11 hónapos önkéntes szolgálatra. Részletekért olvass tovább!

A projekt témája nem más, mint megtudni/megtanulni miért fontos az, hogy aktív részei legyünk a társadalomnak, mint európai polgárok, és hogy megértsük egymás kultúráját.


Helyszín: Le Mans-Sarthe, Franciaország
Időtartam:  17/08/2020 – 15/07/2021.
A program nyelve: angol

A csere céljai:
Európában élő, motivált, 18-30 év közötti, jogosítvánnyal rendelkező fiatalok jelentkezését várják, akiket érdekel az ifjúsági munka, az oktatás, Európa és az interkulturális témák.
Ebben az ESC projektben a 6 ESC önkéntes 6 különböző európai országot képvisel majd, a Sarthe-i Egyesület fogadásában.

Az önkéntesek 6 helyi képzési központban fognak tevékenykedni, amelyek Sarthe különböző részein találhatók. A helyi képzési központok neve: „Maisons familiales rurales” vagy MFR („vidéki családi házak”). Az önkéntesnek tehát hajlandónak kell lennie együtt dolgozni a központokban és nem formális tevékenységeket kitalálni, megvalósítani a tinédzserekkel.
Az önkéntes teljes önkéntes munkaidőben dolgozik az MFR csapatával hétfőtől péntekig, 30 órát hetente. Esetenként lehetőség van rá, hogy vegyenek részt esti programokon a hallgatókkal (kulturális est, filmklub, stb.) Időről időre az önkéntesek együtt is dolgoznak majd, közös projektek megvalósításán.

Az önkéntes fő feladatai a következők lesznek:
1. Európai kulturális nyitottság
2. Oktatási és pedagógiai küldetés
3. Közös projekt a 6 önkéntessel a 6 képzési központban

A szállást, zseb- és élelmezési pénzt, a szociális védelmet, helyi szállítást, és a nemzetközi oda-vissza utat az ESC helyszínére az Erasmus+ program biztosítja.

Többet olvashatsz az angol nyelvű infó csomagból az alábbi linkre kattintva: https://spark.adobe.com/page/178mux7Xc9xZm/

A jelentkezéshez el kell küldened Europass önéletrajzodat ide: evs@europe-en-sarthe.eu, majd töltsd kia  jelentkezési lapot, amelyet a weboldalon találsz.

Nincs határidő a jelentkezésre, tehát minél előbb, annál jobb!