^ Vissza Fel

Valori comune, provocări comune și un viitor european comun

În perioada 14-16 iunie 2019 vom organiza la Săcueni „Reuniunea Așezărilor Fraterne”

Scopul evenimentului este de a reunii comunități din România, Ungaria, Slovacia și Serbia pentru aprofundarea cunoaștințelor despre istoria și funcționarea Uniunii Europene. În cadrul programului, participanții vor discuta problemele actuale ale UE, precum criza refugiaților, Brexitul, euroscepticismul și europhobia, în câutarea răspunsurilor, și soluțiilor. Sub îndrumarea domnului primar al orașului Săcueni, sociologul Csaba Béres, delegațiile vor discuta despre modul în care pot devenii cetățeni activi, motorii ai comunității aparținătoare precum și al comunitatii europene, prin a fii voluntari, prin donații, prin participarea la votare sau conceperea și derularea anumitor petiții. Aceste programe sunt menite de a dezvolta sensibilitatea empatică și solidaritatea participanților.

Program internațional pentru meșteșugurile vechi

În mai pornește cea de a V-a ediție a programului internațional Erasmus+ pentru tineret, organizatorii așteaptă cu drag cei interesați! Data programului este 7-13 mai 2018, localitatea Săcuieni.

Organizatorii așteaptă 6 participanți într-e 17-30 de ani, și un leader de grup (șef de echipă) peste 18 ani, cu domiciliu în România. Țările participante în proiect sunt: Grecia, Lituania, Ungaria și bineînțeles țara organizatoare: România. Limba în care se vor desfășura activitățile este engleza. Titlul programului: Meseriile trecutului, sursele viitorului (Crafts of the past, crafts of the future). Acest program de o săptămână este o oportunitate de a cunoaște și de a încerca meserii vechi care pot deveni și afaceri ai tinerilor. Pe lângă toate acestea vor fi prezentări, seri culturale și alte activități pentru dezvoltarea abilităților.

Cei interesați se pot înscrie până la data de 25 APRILIE, prin e-mail (erhangja1@gmail.com) cu o scrisoare de motivație. Pentru mai multe informații sunați la nr: 0755-481-491. Programul, cazarea, mâncarea și drumul va fi asigurat prin programul internațional Erasmus+.

Schimb de tineri încheiat cu succes

O experiență revelantă și de neuitat: zilele petrecute la Casa de Copii a Fundaţiei Sfântului Francisc din Săcueni

Câte șase tineri din cinci țări: Grecia, Ungaria, Lituania, Portugalia și România au luat parte în schimb de tineri Erasmus Plus, sprijinit de Uniunea Europeană, cu titlul Tineri NEET pentru copii cu situaţii sociale nefavorabile. Asociația Ér hangja  Egyesület din Săcueni a organizat a treia schimb de tineri începând de 2015.

S-a întors acasă și a treia grupă din Albania

Trei tineri ardeleni au reprezentat Asociația Ér hangja Egyesület și România în proiectul Erasmus+ din Albania, organizat de Asociația Women Towards Integration (Femei Spre Integrare). Beck Orsolya, Sala Beáta și Voloncs Levente ne-au trimis următorul narativ  scurt despre experiența lor.

În centrul atenţiei: educaţia tinerilor!

Prin intermediul Asociaţiei „Ér Hangja”, cinci tineri de etnie maghiară din România au participat timp de o săptămână la programe interculturale organizate în Albania, în cadrul programelor Erasmus Plus.

Proiectul a fost organizat de Asociația Femei în drum spre integrare (Women Towards Integration), o organizaţie locală albană. Programele s-au început în data de 7 martie, în oraşul litoral Lezhë, situată la 60 de kilometri de la capitala albană. Participanţii au fost cazaţi în hoteluri de patru stele, în condiţii all inclusive. Tineri cu vârsta între  18–25 de ani din Albania, Bulgaria, Grecia, Kososvo, Macedonia, Italia şi România au participat la diferite activităţi interculturale.

Albania te aşteaptă şi al treilea oară! Ultima posibilitate în acest an!

Proiectul Erasmus+ în care Asociaţia Erhangja participă ca partener a ajuns la a treia, ultima etapă. În primele două etape 6 tineri de la Săcueni au vizitat două oraşe litorale din Albania şi au petrecut o săptămână într-o atmosferă internaţională, cu mese şi cazare gratuită.

Din cauza asta Asociaţia Erhangja caută şi de data asta tineri de vârstă între 18-25 de ani care ar vrea să petreacă o săptămână în Albania, în Dürres, între 22-28 aprilie, 2017.

Participanţii vor învăţa despre egalitatea de şanse între sexe şi promovarea acestei egalităţi prin mass-medie. De asemenea vor putea împărtăşi ideile lor cu tinerii veniţi din alte ţări. Limba de lucru e limba engleză, aşa că este necesar să ai cunoştinţe minime de engleză. Mesele şi cazarea sunt gratuite, iar cheltuielile transportului vor fi restitutite în 100% în euro, în timpul şederii în Dürres.

Tineri NEET pentru copii cu situaţii sociale nefavorabile

Asociaţia „Ér hangja” a câştigat un proiect EU în tema ajutorării copiilor cu situaţie socială nefavorabilă

În luna aprilie 2017 un grup de tineri din România, Ungaria, Grecia, Lituania şi Portugalia va vizita oraşul Săcueni în cadrul unui proiect câştigător de schimb de tineri Erasmus+. Obiectivul principal al acestui proiect este implicarea socio-economico-educativă a tinerilor participanţi, care va fi abordată din două perspective: mânuirea problemelor şi strategii de prevenţie. Tinerii participanţi sunt în mare parte tineri europeni NEET, tineri care nu sunt nici agajaţi, nici nu îşi continuă educaţia sau formarea, dar care contrar situaţiei lor sociale nefavorabile vor să-şi dezvolte abilităţile, prin acest fapt mărind şansele de angajare pe piaţa muncii. Un alt obiectiv al acestui proiect este diminuarea riscurilor de excluziune socială a copiilor orfani şi semi-orfani. Aceste două grupe cu o situaţie socială nefavorabilă se vor întâlni în luna aprilie 2017 în cadrul unui program variat în Casa de Copii a Fundaţiei Sfântului Francisc din Săcueni.

Formare pentru tineret la Albania

Asociația Er hangja a participat în calitate de partener într-un proiect în Albania, între 12-19 octombrie. Titlul trainingului Erasmus+ a fost Portrete de sexe în mass-media. Trei participanți au luat parte la program din orașul Săcueni și au reprezentat România alături de alți tineri din Macedonia, Kosovo, Grecia, Bulgaria, Italia, și Albania.
 
Pe parcursul celor șapte zile participanții au lucrat cu întrebarea cum bărbații și femeile sunt reprezentate în mass-media, făcând acest lucru prin munca în echipă și prin lucru individual, precum și prin metode educaționale non-formale.
 
Albania nu este o țară-țintă obișnuită a voiajorilor din Bazinul Carpatic, chiar și dacă valurile Mării Adriatice sunt la fel de frumoase ca și în Croația, Italia sau Muntenegru. Cu toate acestea, acest proiect a fost o experiență reală pentru cei care au avut șansa de a vizita o țară în dezvoltare în care organizatorii strașnici, formatori pregătiți, tineri deschiși și prietenos au realizat un training de neuitat și substanțial.

Panoramă gastronomică europeană pentru prezervarea culturii noastre

Asociația Er hangja din Săcueni organizează în perioada 22-28 august 2016 o mobilitate prin implicarea de 30 de tineri din Bulgaria, Croația, Slovacia, Ungaria și Săcueni.
 
Prin proiect vom cunoaște gastronomia națiunilor reprezentate, cultura lor de masă, dar scopul programului este și dobândirea competențelor digitale legate de gastronomie care pot ajuta tinerii pe piața muncii. Competențele sunt: fotografierea mâncărurilor, scrierea unui blog de gastronomie,
 
De aceea, Asociația Er hangja așteaptă e-mailurile celor care vor să participe la proiect și să învețe cu noi. Dacă ați împlinit 18 ani, dar încă nu sunteți 25, trimiteți-ne o scurtă prezentare și o scrisoare de inteție la adresa erhangja1@gmail.com până la 31 iulie, duminică, ora 24:00.
 
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Pentru mai multe informații sunați la numărul 0755-481-491, Biro Orsolya organizatoare sau la 0762-830-344, Timea Aszalos coordonatoare.

Panoramă socială europeană prin lentila mea

Asociația Er hangja din Săcueni organizează în perioada de 11-16 iulie 2015. o mobilitate prin implicarea de 24 de tineri șomeri și de etnie romă din România, Slovacia și Ungaria.Prin proiect abordăm probleme locale, europene și globale precum șomajul în rândul tinerilor multiplu dezavantajate, sărăcia și discriminarea față de tinerii romi.
 
De aceea, Asociația Er hangja așteaptă e-mailurile celor care vor să participă în proiect și să învață cu noi. Dacă ați împlinit 18 ani, dar încă nu sunteți 30, trimiteți-ne o scurtă prezentare și o scrisoare de inteție la adresa erhangja1@gmail.com până la 25 iunie, joi, ora 24:00.
 
Toate aceste scopuri și programe în proiect vor fi realizate cu ajutorul și sprijinul Uniunii Europene.Pentru mai multeinformații sunați la numărul 0762-0838-344, Aszalós Tímea organizatoare.